Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe online loket van de Vlaamse overheid voor de aanvraag van premies voor renovatie en energiebesparende investeringen.

Hebt u plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met 1 loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen. 

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. 
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Ontdek via de simulator op welke premies en premiebedragen u recht hebt. 

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u ook de Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking. 

Surf naar www.mijnverbouwpremie.be voor meer informatie. 

LET OP: doe je een aanvraag via onze dienst huisvesting, dan heb je jouw identiteitskaart + pin- en puk nodig! Breng deze zeker mee naar de afspraak!