Lokaal Loket Kinderopvang (Opvang.Vlaanderen)

Het lokaal loket kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar opvang. Tegelijk is het een netwerk van iedereen die in de gemeente Herzele met kinderopvang bezig is.

Wil je meer informatie over kinderopvang? Heb je hulp nodig?
Neem contact op of kom langs bij het Lokaal Loket Kinderopvang.

Procedure

Wens je een aanvraag te doen voor een baby of peuter in een opvanginitiatief?

  1. Kom op de pagina van kinderopvang voor baby's en peuters meer te weten over de kostprijs van kinderopvang, de soorten kinderopvang, het maatschappelijk belang,... Ook vind je er een checklist voor het voorbereiden van de zoektocht naar kinderopvang en tips voor de aanvraag zelf.
  2. Bekijk de lijst van alle kinderopvanginitiatieven in Herzele: www.opvang.vlaanderen/#/herzele
  3. Start een aanvraag

Bij een positief antwoord neem je contact op met het opvanginitiatief om de inschrijving te regelen. Bij een negatief antwoord kan je een nieuw aanmeldingsformulier invullen.

Wens je ondersteuning bij het indienen van een aanvraag? Dan kan je, na afspraak, terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang. Maak telefonisch een afspraak via 0489 53 35 64 of mail naar loketkinderopvang@herzele.be

Wat meebrengen

Neem het volgende zeker mee naar je afspraak:

  1. Identiteitskaart beide ouders (kopie of foto’s, ook achterkant)
  2. Datum waarop je vermoedelijk zal bevallen
  3. Kopie laatste aanslagbiljet belastingen

Meer info

Voor al je vragen over kinderopvang kan je ook bellen naar de Kind & Gezin – lijn, elke werkdag van 08u00 tot 20u00 op 078 150 100 of www.kindengezin.be