Herzele Renoveert! is de energie- en renovatiebeurs voor verbouwende Herzelenaren

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 organiseert Herzele een tweedaagse energie- en renovatiebeurs voor de verbouwende Herzelenaar. Op zaterdag kunnen verbouwers tussen 14u00 en 18u00 terecht in De Wattenfabriek en op zondag van 10u00 tot 13u00.

Herzele Renoveert! klimaatneutraal en toekomstgericht

Ben je aan het verbouwen of heb je plannen om te verbouwen? Wil je meer te weten komen over de verschillende premies en hoe je die moet aanvragen? Wil je in contact komen met lokale handelaars om energiezuinige ingrepen uit te voeren?

Dan moet je op zaterdag 22 of zondag 23 april 2023 in De Wattenfabriek zijn. Het wordt hét toevluchtsoord voor elke verbouwende Herzelenaar.

In aanloop van de beurs staan er heel wat infosessies op het programma. Tijdens deze energiefitsessies, zoals we ze noemen, kom je meer te weten over verbouwen, premies en MijnVerbouwLening.

Energiefitsessies (infosessies)

BENOveren, dat is duurzaam en beter bouwen of renoveren. Heb jij interesse in energiezuinig verwarmen, dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen, maar geen idee waar te beginnen? Zoek niet langer, maar schrijf je in voor onze gratis infosessies vol helder advies en praktische tips.

  • Dinsdag 11/04/2023: warmtepompen voor woningverwarming
  • Woensdag 12/04/2023: Premies en MijnVerbouwLening
  • Donderdag 13/04/2023: energiezuinig verwarmen
  • Maandag 17/04/2023: energiezuinig ventileren
  • Dinsdag 18/04/2023: dakisolatie
  • Woensdag 19/04/2023: zin en onzin over zonnepanelen
  • Donderdag 20/04/2023: raam- en muurisolatie

Onafhankelijke experts van Dialoog vzw geven je anderhalf uur lang praktische tips over één van onderstaande thema's en geven je concreet advies in mensentaal.

Alle infosessies starten om 19u30 en gaan door in De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele). Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

>>> Inschrijven doe je via ons e-loket

Warmtepompen voor woningverwarming (11/04/2023)

Je woning verwarmen met een warmtepomp is erg energiezuinig: je haalt een groot deel van je warmte gewoon uit de natuur. Goed voor je energieverbruik én het klimaat.

Is een warmtepomp geschikt voor jouw woning? Hoe kies je de juiste warmtepomp voor jouw woning? En hoe kan je een warmtepomp terugverdienen?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Na deze sessie weet je hoeveel een warmtepomp je kost én kan opleveren, en hoe je energie kan besparen.

> Schrijf nu in

Premies en Mijn VerbouwLening (12/04/2023)

Verbouwen gaat altijd gepaard met een kostenplaatje. Gelukkig bestaan heel wat premies en kan je financiële steun aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie. Dat gaat van Vlaamse premies via Mijn VerbouwPremie tot premies via Fluvius en zelfs lokale Herzeelse premies. 

Heb je plannen om te verbouwen, dan kan je misschien aanspraak maken op Mijn VerbouwLening, een financiële ondersteuning tot wel 60 000 euro.

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis infosessie. Na deze sessie weet je welke verschillende premies er bestaan en hoe je ze moet aanvragen. Je leert wat de Mijn VerbouwLening precies inhoudt en hoe je deze moet aanvragen.

> Schrijf nu in

Energiezuinig verwarmen (13/04/2023)

Je woning verwarmen met een oude ketel kost heel wat energie. Wist je dat je heel wat energiezuiniger kan verwarmen door alleen de ketel te vervangen? Dat is goed voor je bankrekening én het klimaat.

Blijf je bij aardgas of stookolie of is verwarmen met hernieuwbare energie haalbaar? Hoe hou je je wooncomfort optimaal en je energiefactuur laag?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Na deze sessie kan je zelf aan de slag met eenvoudige ingrepen om je woning optimaal te verwarmen.

> Schrijf nu in

Energiezuinig ventileren (17/04/2023)

Een goede ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat en goed wooncomfort. Een ventilatiesysteem brengt verse lucht binnen en voert vochtige, vervuilde lucht af naar buiten.

Hoe kan je efficiënt ventileren met een zo laag mogelijk energieverbruik en zonder lawaaihinder of tocht? Welke soorten ventilatiesystemen zijn geschikt voor jouw woning? En op welke manieren kan je je woning energiezuinig én gezond maken?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie ‘ventilatiesystemen’. Na deze sessie weet je hoe je de luchtkwaliteit in je woning verbetert, en hoe je dat zo energiezuinig mogelijk doet!

> Schrijf nu in

Dakisolatie (18/04/2023)

Dakisolatie is een kostenefficiënte ingreep met een gigantische impact. Wist je dat 30% van de warmte in je woning ontsnapt via een slecht geïsoleerd dak? Wie een zuinige woning wil, begint dus in de meeste gevallen best met het dak te isoleren. Maar een goede dakisolatie staat of valt met de juiste plaatsing.

Welke soort isolatie gebruik je? Waarop moet je letten bij de plaatsing zodat de isolatie optimaal rendeert? Kan je het zelf plaatsen of laat je dat beter aan een gespecialiseerde firma over?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Ontdek de verschillende isolatiemethodes voor zowel hellende als platte daken, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten. Na deze sessie kan je zelf meteen aan de slag om je woning een pak energiezuiniger te maken.

> Schrijf nu in

Zin en onzin over zonnepanelen (19/04/2023)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering: je geniet van een lage energierekening, je woning stijgt in waarde en je draagt bij aan een duurzame maatschappij.

Hoe kies je de juiste zonnepanelen? Hoeveel vermogen heb je nodig? En hoe zit dat nu met die premies?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Bereken zelf of zonnepanelen voor jou een goede investering zijn, ontdek of je woning genoeg zonlicht krijgt, of als je thuisbatterijen wil koppelen aan je PV-installatie.

> Schrijf nu in

Raam- en muurisolatie (20/04/2023)

Je woning isoleren is de efficiëntste manier om je e-peil te verbeteren en je woning energiezuiniger te maken. Bovendien verhoogt het ook je wooncomfort en draag je bij aan het klimaat.

Waar moet je op letten als je nieuwe ramen kiest? Kies je voor hoogrendementsglas of drievoudige beglazing? Plaats je de isolatie aan de buiten- of binnenkant of in de muur? Welke afwerking kan je kiezen? Heb je een vergunning nodig?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Na deze sessie weet je wat de efficiëntste isolatiemethodes zijn, hoe je de prijs van het vervangen van je ramen en muurisolatie laag houdt en wat isolatie je oplevert.

> Schrijf nu in

Interesse als standhouder?

Bied je producten en diensten aan uit één of meerdere van volgende categorieën: dakisolatie en -renovatie, buitenmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler, ramen en deuren (glas en schrijnwerk), binnenrenovatie (muren, plafond en trap), elektriciteit en sanitair, gascondensatieketel of zonnepanelen 

Dan ben jij de geknipte persoon voor onze beurs! Vul vóór 14 maart 2023 het korte interesseformulier in onderaan deze pagina en blijf op de hoogte van nieuws over de beurs.

Gepubliceerd op maandag 27 februari 2023 9.30 u.