Zilver voor Ewoud Vromant op de Paralympische Spelen

Een valse start, een discutabele diskwalificatie op de 3.000 meter achtervolging en materiaalpech... Niets wist Ewoud Vromant ervan te weerhouden met een medaille terug te keren naar België. 

Vol goede moed en met bakken vol steun van vrienden en familie startte hij dinsdag 31 augustus 2021 aan zijn tweede nummer op de Paralympische Spelen, de tijdrit. Op het Fuji Speedway racecircuit in Tokio gaf Ewoud Vromant het beste van zichzelf in 3 ronden van 8 kilometer waarmee hij een zilveren medaille behaalde.

“Herzele mag trots zijn op deze kampioen, vechter, doorzetter”, zegt een fiere burgemeester Johan Van Tittelboom.

Spandoeken als eerbetoon

Vooral zijn familie, vrienden en dorpsgenoten zorgden ervoor dat hij de moed en de kracht vond om te revancheren. Het zijn dan ook de buren van Ewoud die alle Herzelenaren oproepen om op de dag van zijn aankomst, zaterdag 4 september, de Belgische vlag buiten te hangen.

De buren van Ewoud vragen aan de inwoners van Woubrechtegem om een spandoek te maken om de atleet op gepaste wijze te verwelkomen. "Zeggen dat je geen stof of oude lakens hebt, kan geen excuus zijn, daar zijn we op voorzien,” zegt buur Deef.

Stof nodig om je spandoek te maken? Neem contact op met Deef ( 0478/54.39.69)

Verwelkom de kampioen op 4 september

Op zaterdag 4 september komt Ewoud terug van Tokio naar Woubrechtegem. De buren, samen met beide lokale cafés, Café De reisduif en café ’t Wijnantshof, slaan de handen in elkaar om hem te eren voor zijn bijzondere prestatie.

“Iedereen is welkom om onze kampioen mee te verwelkomen met dresscode “a touch of silver”, komende zaterdag vanaf 19u ter hoogte van café De Reisduif. Met een drankje, ijs, frietjes, spandoeken en een bende trouwe supporters willen we er een echt volksfeest van maken en samen klinken op zijn overwinning”, aldus de buren. Ewoud z’n vrouw Anneleen, beide cafébazen en lokaal bestuur Herzele trakteren alvast met een gratis vat bier!

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021 13 u.