Word parttime brandweer

De brandweerzone Vlaamse Ardennen is op zoek naar nieuwe, enthousiaste medewerkers voor de verschillende brandweerposten.

De brandweerzone Vlaamse Ardennen is Vlaanderens’ grootste vrijwilligerszone en omvat de posten Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. In totaal beschermt de brandweerzone bijna 200.000 burgers.

Parttime

Veelal wordt over vrijwilligers gesproken bij de brandweer, maar aangezien deze uitdaging de nodige kennis, handigheid en inzet vergt, kan zeker over een parttimejob worden gesproken. Het bevat ook een sterk engagement, met een correcte verloning volgens geleverde prestaties. Brandweerman of -vrouw worden, betekent dat je een degelijke opleiding krijgt aan de brandweerschool te Gent, om dan stelselmatig mee te draaien in de post waaraan je verbonden bent. Eens je een volwaardig inzetbaar bent, na het slagen van diverse proeven aan de brandweerschool, kan het avontuur echt beginnen.

Voor wie?

Iedereen kan zijn bijdrage leveren binnen de brandweer, elk op zijn eigen manier. Je hoeft dus echt geen krachtpatser te zijn of een professor. Een goede conditie met gezond verstand is de beste match. Daarenboven hebben we heel wat specialismen in petto, waarin je je kunt verdiepen, zoals duiken, interventies met gevaarlijke stoffen, technische hulpverlening, wespenverdelgingen enzovoort.

Hoe begin je eraan?

Eerst moet je het Federaal Geschiktheidsattest halen (FGA) halen aan de provinciale brandweerschool te Gent. De data voor deze proeven zijn beschikbaar op de website van de brandweerschool (www.paulo.be). Eens je het FGA op zak hebt, kun je contact opnemen met de brandweerzone, die je zal inschrijven voor de brandweeropleiding.

Meer info?

De brandweerzone beantwoordt graag al jouw vragen. Aarzel niet om hen te contacteren, ook al heb je nog geen FGA. Je kan de brandweerzone bereiken via Facebook, via mail (info@bvlar.be) of via telefoon (055 31 15 60).

Je kan de brandweerzone ook aanspreken tijdens één van de opendeurdagen op 24 augustus 2019 in Kluisbergen en op 15 september 2019 in Sint-Lievens-Houtem. Noteer ook alvast 14 november 2019 in je agenda, want dan is er een infoavond in de brandweerkazerne van Ronse om 19.00 uur.

Neem ook eens een kijkje op www.bvlar.be of www.ikwordbrandweer.be.

Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2019 8.55 u.