December, warme maand in Herzele

Samen maken we van december een warme maand in Herzele en laten we zien wat voor een warme gemeente we zijn! Onderaan deze pagina vind je een overzicht van heel wat acties en evenementen t.v.v. een goed doel die tijdens de maand december in onze gemeente worden georganiseerd. Toon je warm hart en neem deel aan één of meer acties en evenementen.

Ga op de foto met Warme William en win een exclusief fleecedekentje van Herzele!

Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. Dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaar staat. Warme William zit op zijn bankje, waarop staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert." Hij is de ideale mascotte voor onze warme maand.

Tijdens deze evenementen komt Warme William op bezoek:

  • Benefietconcert 'The Roots Rielemans Family Orchestra' t.v.v. vzw Schoonderhage op zondag 8 december 2019.
  • Kerstmarkt in Woubrechtegem op vrijdag 13 december 2019 met aanwezigheid van vzw Okido Bouwt en Leefboerderij De Kanteling.
  • De radiomarathon en party van MFL-Herzele op zaterdag 28 december 2019.

Op maandag 16 december 2019 staat Warme William ook aan de ingang van de Vrije Basisschool in Borsbeke.

Ga met hem op de foto. Post de foto op de facebookpagina @lokaalbestuurHerzele met #warmewilliam of stuur jouw foto via mail naar communicatie@herzele.be. Op het einde van de maand december worden uit alle ingezonden foto's enkele winnaars geloot. Zij krijgen een exclusief fleecedekentje van Herzele.

MFL-Herzele geeft een financieel duwtje in de rug...

De goededoelenactie MFL-Herzele zamelt dit jaar geld in voor alle goede doelen en acties die zich registreerden voor de actie 'December, warme maand in Herzele'. Meer info op hun facebookpagina www.facebook.com/mflherzele.

Acties

Snoepzakjes t.v.v. vzw Boven De Wolken

In het kader van De Warmste Week van Studio Brussel verkopen de drie mama’s Els en Ellen uit Sint-Lievens-Esse en Ella snoepzakjes t.v.v. vzw Boven De Wolken. De zelfgemaakte snoepzakjes (ongeveer 200 gram) kosten € 4 per stuk. Je kan ze bestellen via ellen_rogiers@telenet.be.

Spaar mee voor educatief materiaal t.v.v. Epilepsie Liga

De schoondochter van Therèse uit Herzele heeft al 24 jaar onbehandelbare epilepsie. De Epilepsie Liga is voor haar enorm belangrijk. Zie je ergens een spaarpot staan bij de bakker, beenhouwer, kapper, bloemist t.v.v. Epilepsie Liga in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel, dan hoopt Therèse van harte dat de organisatie op jouw steun kan rekenen.

Snoepjesverkoop t.v.v. vzw De Kalmoes

Ferre uit Sint-Antelinks verkoopt snoepjes t.v.v. vzw De Kalmoes in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel. Deze vzw is een zorgboerderij/manege waar iedereen ongeacht zijn of haar achtergrond of beperking op een positieve manier kan leren omgaan met paarden. De snoepzakjes kosten € 5 per stuk en kunnen besteld worden via ferre.deroeck@telenet.be of 0474 95 47 28.

Rospotten t.v.v. Kom Op Tegen Kanker

Omdat in december 2019 de rosse centjes verdwijnen, roepen Bea uit Ressegem en de aspiranten van Chiro Okido Herzele alle Herzelenaren op om hun rosse centjes (of andere muntstukken) te doneren in de rospotten t.v.v. Kom Op Tegen Kanker die zij verspreiden over heel Herzele.

Voedselpakketten t.v.v. Zonder Honger Naar Bed Herzele

In december start de advent. Daarom zamelt Vrije Basisschool Borsbeke voedselpakketten in voor de facebookgroep Zonder Honger Naar Bed Herzele, een initiatief van de Herzeelse Mandy.

Pannenkoeken t.v.v. Vlaamse Vereniging voor Autisme

KSA Hillegem verkoopt pannenkoeken t.v.v. de Vlaamse Vereniging voor Autisme. Dat doen ze deur-aan-deur in Herzele.

Wafeltjesverkoop t.v.v. WWF

Martha uit Herzele verkoopt op zaterdag 21 december tussen 10.00 en 17.00 uur zelfgebakken vanillewafeltjes t.v.v. het WWF. In één zakje zitten zes wafeltjes. Daarvoor betaal je € 3. Bestellen kan via de mama van Martha (sabrina.delange@sint-paulus.be).

vzw Okido Bouwt en Leefboerderij De Kanteling op de Kerstmarkt in Woubrechtegem

vzw Okido Bouwt en Leefboerderij De Kanteling staan t.v.v. hun eigen werking op de Kerstmarkt in Woubrechtegem.

Word meter of peter van vzw Xavi Indie

Chennai is één van de grootste steden van India, maar ook met één van de grootste concentraties aan kansloze en kastenloze kinderen. Het analfabetisme is er hoger dan 50%. Het doel van XAVI-INDIE vzw is dat zoveel mogelijk kids naar school kunnen via een peter- of meterschap. De vzw werkt hiervoor samen met twee plaatselijke kloosterorden, de Seva Sisters (SRDS) en de ICM zusters. Voor 10 euro per maand kan jij peter of meter worden van een Indisch kindje.

Wafelenbak t.v.v. Benefiet Haïti

Benefiet Haïti bakt wafels t.v.v. hun eigen werking. Voor € 6 krijg je een pakje van vier wafels. Bestellen kan tot en met 24 december 2019 via vzwbenefiethaiti@gmail.com of 0487 31 21 93. Op vrijdag 27 december 2019 vanaf 12.00 uur kan je de wafels komen afhalen in de parochiezaal van Sint-Antelinks.

Benefietconcert t.v.v. vzw Schoonderhaghe

Op zondag 8 december om 20.00 uur spelen Bruno Deneckere, Nils De Caster, Kathleen Vandenhoudt, Pascale Michiels, Luis Marquiz een benefietconcert t.v.v. vzw Schoonderhage in CC de Steenoven (Kerkkouter 40, Herzele). Tickets kosten € 15 en kunnen besteld worden via info@schoonderhage.be of 054 31 90 95.