Versoepeling mondmaskerplicht in Herzele vanaf 9 juni

Vanaf woensdag 9 juni wordt de mondmaskerplicht versoepeld in het centrum van Herzele!

Herzele volgt het voorbeeld van verschillende andere gemeenten en versoepelt ook de mondmaskerplicht. Nadat het onderwerp aan bod kwam op de laatste gemeenteraad, kon in de eerste plaats het College al positief antwoorden. Na bespreking op het Intergemeentelijk Veiligheidsoverleg van vrijdag 4 juni, kan de versoepeling doorgaan in Herzele.

Vanaf woensdag 9 juni is er geen mondmaskerplicht meer in Herzele op de Groenlaan, het Straatje van de Vrede of het Stationsplein. Ook op de parkings van de Wattenfabriek of de Steenoven, is er geen verplichting meer.

Tijdens de wekelijkse markt op woensdag is het voor bezoekers ook niet meer verplicht om een mondmasker te dragen. 

Wel nog mondmaskerplicht in handelszaken en aan vaccinatiecentrum

Voor de marktkramers op de wekelijkse markt is er wel nog een mondmaskerplicht. Ook binnen in onze handelszaken is het nog steeds verplicht voor zowel bezoekers als handelaars en personeel. We volgen hierbij de federale wetgeving.

Een tweede uitzondering is de toegang tot het Vaccinatiecentrum. Ook voor wie buiten aan de ingang van het Vaccinatiecentrum wacht, is het mondmasker nog verplicht. Daar staat alles in het teken van de gezondheid! 

Voorzichtigheid blijft geboden

De bordjes die aan de ingang van de Groenlaan en op andere plaatsen stonden, gaan dus weg. Er wordt wel gevraagd om steeds een mondmasker op zak te hebben voor het geval er onverwachte drukte zou ontstaan. Voorzichtigheid blijft geboden en we rekenen op de verantwoordelijkheid van onze inwoners. 

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 21.50 u.