Verkiezingen Europees Parlement

Op zondag 26 mei 2019 worden de leden van het Europees Parlement verkozen in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Ben je een Europese burger die in België verblijft, dan kan je hier deelnemen aan de verkiezingen. Je moet wel een aanvraagformulier indienen.

Indien je een Europese burger bent die in België verblijft, dan kan je in België deelnemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement en op kandidaten op Belgische lijsten stemmen.

Opgelet: indien je in het verleden al een aanvraag tot inschrijving op de kiezerslijst voor de Europese verkiezingen hebt ingediend en je toen als kiezer erkend werd, dan hoef je geen nieuwe aanvraag in te dienen. Jouw inschrijving op de kiezerslijst blijft dan behouden en blijft voor alle toekomstige Europese verkiezingen geldig.

Deelnemen aan verkiezingen

Wil je deelnemen? Dien dan ten laatste op 28 februari 2019 jouw aanvraag in. Kom daarvoor langs op onze dienst Burgerzaken.

Geen tijd om langs te komen? Vul het aanvraagformulier C/1 in en bezorg het (elektronisch) ondertekend via post of mail aan verkiezingen@herzele.be.

Meer informatie

Op de website www.europeanelections.belgium.be is alle informatie beschikbaar in de 24 officiële talen van EU.

Gepubliceerd op donderdag 27 december 2018 13.38 u.