#Streekmotor23 geeft sociale projecten een financieel duwtje in de rug

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking? Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken? Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 12 november 2024 bij #Streekmotor23 en krijg een financieel duwtje in de rug. 

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in onze gemeente kan zich vanaf vandaag tot en met 12 november kandidaat stellen via www.streekfondsoostvlaanderen.be

Belangrijk is dat je lokaal project erop gericht is om mensen met elkaar en met de (leef)omgeving te verbinden. Daarnaast moet je er als initiatiefnemer klaar voor zijn om straks de handen uit de mouwen te steken om je idee uit te voeren.

Wil je jouw project nog even aftoetsen, mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of schrijf je in voor het digitale infomoment op 16 september 2024 of 15 oktober 2024.

Hoe werkt het?

Geselecteerde projecten halen via een crowdfundingcampagne zelf een bedrag op en #Streekmotor23 verdubbelt dit bedrag (met maximum 6000 euro).

Sterke regionale werking in Vlaamse Ardennen en Denderstreek

Streekfonds Oost-Vlaanderen opereert onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting en gelooft sterk in de kracht van lokale netwerken. Buurtbewoners kennen als geen ander de noden en opportuniteiten in hun streek. Daarom is de werking opgesplitst in vijf regio’s.

Voor #Streekmotor23 komen projecten in aanmerking in de volgende steden en gemeenten: Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Gavere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lede, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm.

Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 15.30 u.