Rioleringswerken en structureel onderhoud N46

De wegenwerken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan het kruispunt Vierwegen (Herzele) zijn afgerond. De werken aan de Provincieweg (N46) tussen Borsbeke en Burst zullen net voor aanvang van het bouwverlof in 2019 afgerond worden.

Stand van zaken

De rioleringswerken op de zuidzijde van de Provincieweg (N46) zijn afgerond. In januari start de aannemer met de aanleg van een volledig nieuw wegdek met nieuwe fundering en verharding.

De rioleringswerken aan Ravenskouterslos zullen opstart worden na de kerstperiode. In januari gaat de aannemer ook daar aan de slag met het leggen van nieuwe riolering en de volledige heraanleg van Ravenskouterslos.

Structureel onderhoud tussen Ravenskouterlos en kerk Borsbeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil van de gelegenheid gebruik maken om ook structureel onderhoud (geen rioleringswerken) uit te voeren in de zone tussen Ravenskouterlos en de kerk van Borsbeke. Het gaat om de fietspaden en de rijweg.
 
Volgens de huidige planning zal het structureel onderhoud uitgevoerd worden in maart/april 2019. De werken worden bewust gelijktijdig uitgevoerd met de al voorheen geplande werken zodat de timing van de huidige werken behouden blijft. Op die manier wordt de hinder door de werkzaamheden beperkt.

In de loop van januari zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aannemer de concrete planning voor het structureel onderhoud opmaken en hiervoor een nieuwsbrief/bewonersbrief verspreiden.

Einde van de werken

Onder voorbehoud van de weersomstandigheden voorziet de aannemer vroeger klaar te zijn met de wegenwerken op de N46 (Provincieweg), d.i. net voor de aanvang van het bouwverlof in juli 2019 (i.p.v. in oktober 2019, zoals aangekondigd werd bij de start van de werken).

Verkeersmaatregelen

  • Er blijft parkeerverbod gelden in de Hoogstraat (huisnummers 167-163, 141-137, 117-89, 77-71, 68-60, 53-41, 50-44, 36-30), de Peperstraat (volledig), de Ressegemstraat (huisnummers 48-58) en de Spoorwegstraat (enkele meters aan het begin van de straat).
  • Er geldt éénrichtingsverkeer (Aalst/Borsbeke > Hillegem/Zottegem) tussen 500 meter voorbij de kerk van Borsbeke en Burst. Het doorgaand verkeer en het zwaar verkeer (+ 3,5 ton) worden ook nog steeds omgeleid via de Europaweg (N42) en Wettersesteenweg (N42) naar de E40, om via afrit 18 (Erpe-Mere) terug op de N46 te komen.
  • Meer info over de buslijnen 49, 91 en 92 vind je op de website van De Lijn.

Vragen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) houdt iedereen op de hoogte via hun website. Je kan je daar ook inschrijven op de nieuwsbrief.

Burgers kunnen ook contact opnemen met Trefpunt.

Gepubliceerd op woensdag 26 december 2018 12.30 u.