Herzele genomineerd voor twee Publica Awards

In deze moeilijke tijden is er ook leuk nieuws om mee te delen. Het lokaal bestuur van Herzele is namelijk genomineerd voor twee Publica Awards!

Publica Awards

Deze prijzen bekronen publieke actoren, hun partners en hun samenwerking in unieke projecten. Twee projecten, waar het lokaal bestuur trekker of partner is, werden genomineerd. Op 17 september 2020 worden de juryprijzen uitgereikt in elk van de vijf categorieën en Herzele maakt kans om twee prijzen in de wacht te slepen.

Genomineerde projecten

Het lokaal bestuur van Herzele is genomineerd met twee projecten in twee verschillende categorieën.

  • Fietstelmeters (i.s.m. Sint-Paulus en Atheneum Herzele)
    • Genomineerd in de categorie: Mobility, urban development & infrastructure
    • Aan het begin van dit schooljaar werd het project fietstelmeters gelanceerd met als doel de Herzeelse jongeren te motiveren om zich met de fiets te verplaatsen. De fietsen van de leerlingen van het Sint-Paulus en Atheneum Herzele werden uitgerust met een RFID chip in het voorwiel en bij aankomst of vertrek op school werden ze geregistreerd door het registratiesysteem in de fietsenstallingen. Hoe meer kilometers, hoe hoger de uiteindelijke beloning.
  • Denk eens H
    • Genomineerd in de categorie: Technology
    • Het online participatieplatform Denk eens H werd gelanceerd tijdens de voorbereidingen van het nieuwe meerjarenplan, 2020-2025. De inwoners konden via dit platform hun stem laten horen over het beleid. Maar liefst 95 ideeën werden opgenomen in het nieuwe meerjarenplan.

Publieksprijs

Niet alleen de jury heeft een stem, ook het publiek kan zijn stem uitbrengen. Het project met de meeste stemmen van het publiek in elk van de vijf categorieën mag zich voorstellen tijdens de prijsuitreiking.

Herzele maakt kans op twee publieksprijzen en om die binnen te halen, rekenen we op jouw stem! Tot en met 1 juni 2020 kan je online jouw stem uitbrengen op publica-brussels.com. Per categorie kan je het project aanklikken dat jouw stem verdient.

Gepubliceerd op dinsdag 7 april 2020 12 u.