Oproep: heb jij tastbare herinneringen aan deze acht Politieke Gevangenen?

Op 6 mei 2023 worden er acht struikelstenen geplaatst ter herinnering van acht Politieke Gevangenen uit Herzele die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven werden gebracht in Duitse Krijgsgevangenkampen. Heb jij nog tastbare herinneringen aan deze personen? Laat het ons weten.

Aansluitend aan het project 'Vergeten Helden' zal het lokaal bestuur Herzele in samenwerking met OSC- en NVWW Herzele en de 'Vriendenkring van Neuengamme' op zaterdag 6 mei 2023 ter gelegenheid van de V-dag acht struikelstenen plaatsen. Deze stenen zijn een herinnering aan onze Politieke Gevangenen uit Herzele die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven werden gebracht in Duitse Krijgsgevangenkampen.

Deze mensen kregen jammer genoeg geen graf. Daarom brengen wij met veel eer en liefde met messing belegde stenen, ter hunner herinnering, aan in het voetpad vóór de deur waar deze weerstanders/gedeporteerden indertijd opgroeiden of woonden.

Oproep naar tastbare herinneringen

Om de herinnering aan deze mensen kracht bij te zetten, wil men een brochure maken ter ere van hen. Om deze brochure zo compleet mogelijk te maken doen de oudstrijders een oproep aan familieleden, buren enzoverder om ons foto’s, bidprenten en andere informatie van onderstaande personen te willen bezorgen.

De Rijck Petrus Herzele, Peperstraat Neuengamme
De Vuyst Georges Herzele, Solleveld Neuengamme
De Naer Edmond Ressegem, Borsbekestraat Neuengamme
Schollaert Roger St.-L.-Esse, Steenhuizestraat Mathausen Gußen
Van den driessche Urbain Woubrechtegem, Sleistraat Neuengamme
De Vadder Albert Woubrechtegem, Neerweg Elrich
Marcel Goossens Borsbeke, Molendijk Brandenburg – Görden
Stephanus Mertens Borsbeke, Molendijk onbekend

Heb jij tastbare herinneringen die kunnen bijdragen aan de brochure? Stuur ze naar John Van Impe (johnvanimpe@telenet.be).

Gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2023 14 u.