Dim je energiekosten, ga langs bij het Energiehuis

Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Bij het Energiehuis Zuid-Oost-Vlaanderen krijg je een antwoord op al je vragen rond energie(besparing).

Wat isĀ een Energiehuis?

Het Energiehuis is een initiatief van de Vlaamse overheid en wordt aangestuurd door het Vlaams Energieagentschap (VEA). Bij het Energiehuis kan je terecht met al je vragen in verband met energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie. Het Energiehuis geeft je bovendien gratis advies en begeleiding zowel voor, na als tijdens de energiebesparende renovatiewerken. Zo geven de adviseurs tips over de renovatie en vergelijken ze offertes voor je. Maar ook voor een energielening ben je bij het Energiehuis aan het juiste adres. Dit alles kan allemaal online, telefonisch of via een persoonlijk gesprek.

Herzelenaren kunnen terecht bij het Energiehuis Zuid-Oost-Vlaanderen

 • Energiehuis Zuid-Oost-Vlaanderen
  SOLVA | Streekoverleg
  Contactpersoon: Pavol Orlicky
  053 64 65 28, energiehuis@so-lva.be, www.so-lva.be/energiehuis
  Enkel op afspraak
 • Energieloket
  Vanaf het voorjaar 2020 voorziet het Energiehuis in alle Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten een zitdag waar je terecht kan met al je vragen in verband met energiebesparing en renovatiewerken, voor begeleiding en ondersteuning bij renovatiewerken en het aanvragen van een energielening.
 • Gratis huisbezoek
  Wanneer je nog niet beschikt over dakisolatie, hoogrendementsglas of een efficiënte verwarmingsketel, kan iemand van het Energiehuis ook bij jou langskomen. Tijdens dit bezoek worden alle meetgegevens verzameld die nodig zijn voor het uitvoeren van deze werken. Daarna krijg je gratis begeleiding bij de uitvoering van de werken en het aanvragen van premies nadien. Opgelet: dit plaatsbezoek is enkel mogelijk op voorwaarde dat er reeds een energiescan werd uitgevoerd door een energiesnoeiersbedrijf.
Gepubliceerd op woensdag 8 januari 2020 18 u.