Nieuw: Tuinrangers geven gratis tuinadvies op maat

De tuinen van de toekomst zijn opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en allerlei vogels vinden er voedsel en een plekje om te schuilen. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt.

Onze Herzeelse Tuinrangers helpen je graag op weg. Ze zijn ervaren tuiniers met een hart voor de natuur, en volgden een intensieve opleiding over bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes, minivijvertjes enzovoort. Benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? Boek dan snel een advies op tuinrangers.be/tuinadvies.

Hoe verloopt zo’n tuinbezoek?

Alles begint met jouw tuinwensen: waarvoor ga je je tuin gebruiken, heb je een losse smaak of hou je meer van strak en netjes, hoe vaak wil je in je tuin werken ... 

Pas dan komt de tuin aan de beurt, en wordt er o.m. gekeken naar de kwaliteit van de bodem en hoe blij vogels en bijen zijn met je huidige tuin.

Vervolgens wordt het tijd om het tuinadvies op te bouwen. Aan de hand van inspirerende foto’s toont de Tuinranger wat er allemaal mogelijk is op welke plek. Je krijgt advies voor een bloemenweide die meer is dan “lang gras” en tips voor mooie bodembedekkers die wél groeien in de schaduw. Je Tuinranger helpt je ook bij de keuze van de juiste boom of struik: eentje die je gewoon maar moet planten en daarna nooit nog moet snoeien...

Voordat de Tuinranger weer vertrekt krijg je een duidelijk geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en een set handige adviesfiches. Allemaal gratis! Met dit advies kan je direct zelf aan de slag. Of je trekt er mee naar je tuinaannemer of -architect.

Voor elke tuin een gratis safarikit twv 25 euro!

Wat is er leuker dan op safari gaan in je eigen tuin? Dankzij de gratis zoekkaarten en insectenkijker in de safarikit van de Tuinrangers gaat er een hele wereld voor je open.

Valt het voorlopig nog wat tegen met het gezoem en gefladder in je tuin? Geen zorgen, voor elke deelnemende tuin worden ook twee geweldige zadenmengsels voorzien die garant staan voor bloemenpracht binnen het jaar! 

Gepubliceerd op woensdag 17 april 2024 8.30 u.