Nieuw: denkeensH.herzele.be!

Het lokaal bestuur van Herzele wil alle burgers op zoveel mogelijke manieren betrekken bij het beleid of bij specifieke projecten. Daarom werd denkeensH.herzele.be in het leven geroepen.

Wat is het?

denkeensH.herzele.be is een online participatieplatform voor alle inwoners van Herzele. Op dit platform lanceert het lokaal bestuur het hele jaar door inspraakprocessen over allerhande thema's. Want... jouw mening telt en bepaalt mee wat en hoe er uiteindelijk beslist wordt.

Afhankelijk van het inspraakproces zetten we dit platform in om ideeën te verzamelen, te discussiëren, enquêtes te lanceren, kort te polsen naar jouw mening over een standpunt enzovoort.

En daar stopt het niet! Iedereen die deelneemt, wordt op de hoogte gehouden van wat er met zijn of haar idee/mening wordt gedaan. Je krijgt dus steeds feedback!

Wat is het niet?

denkeensH.herzele.be is geen meldpunt voor opmerkingen, vragen of klachten aan het gemeente- of OCMW-bestuur. Daarvoor kunnen inwoners nog altijd terecht bij Trefpunt.

Hoe kan ik deelnemen?

Iedereen kan het participatieplatform bekijken. Om deel te nemen (lees: een idee of een reactie te posten) moet je je aanmelden. Dan kan met je voornaam, naam, geboortejaar, woonplaats (deelgemeente) en e-mailadres. Je kunt ook je Google- of Facebook-account gebruiken. Enkel je naam en voornaam zijn zichtbaar voor anderen.

Eerste project: denk mee over de toekomst van Herzele (2020-2025)

Op maandag 19 augustus 2018 gaat op het platform een eerste project van start. Het lokaal bestuur van Herzele werkt immers aan een meerjarenplan voor de periode 2020-2025. Dat meerjarenplan bevat de beleidskeuzes van het nieuwe bestuur voor onze gemeente. Jouw mening is daarbij cruciaal!

 • Tot en met 22 september 2019 kan je jouw ideeën geven over zes verschillende thema's:
  1. Herwaardering centrum en dorpskernen
  2. Veilige fietsinfrastructuur en schoolomgevingen
  3. Betaalbaar wonen en betaalbare zorg
  4. 40% minder CO2-uitstoot tegen 2030
  5. Investeren in jeugd
  6. Evenwicht tussen een bruisende en een rustige gemeente

Je kan ook reageren en/of stemmen op de ideeën van andere Herzelenaren.

 • Tussen 23 september en 30 november 2019 wordt alle input geanalyseerd en onderzocht in functie van het meerjarenplan.
 • Tussen 1 december en 31 december koppelt het bestuur via dit platform terug over wat er met de ideeën werd gedaan en wordt het uiteindelijke meerjarenplan voorgesteld.

 

Dus... waar wacht je nog op. Neem snel een kijkje op denkeensH.herzele.be en laat je stem horen!

 

Gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019 7 u.