Minister op bezoek in Woubrechtegem

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, bracht een bezoek aan Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem.

Bij een bezoek aan Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem, waar volwassenen met een zorgnood een zinvolle dagbesteding vinden, lanceerden de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij de nieuwe projectoproep van Buurten op den Buiten. Initiatieven die de sociale cohesie in landelijke buurten en wijken versterken, kunnen hun kandidatuur indienen voor financiële steun.

Minister Joke Schauvliege bezocht de samentuin van De Kanteling, die vorig jaar steun ontving van Buurten op den Buiten. Daar kweken buurtbewoners, vrijwilligers en lagereschoolkinderen uit de buurt groenten, fruit en kruiden, bijgestaan door de deelnemers van De Kanteling en ondersteund door de experts van VELT vzw.

Projectoproep Buurten op den Buiten

Tot 1 april 2019 zijn kandidaturen welkom van alle soorten initiatieven die de sociale contacten in een landelijk dorp of buurt versterken. De aanleg van een speelplein, de inrichting van een ontmoetingsplek, een sportief evenement, een winters festival of een zomerse burenwandeling… de mogelijkheden zijn eindeloos. De steun bedraagt maximaal 5.000 euro per project.

Alle informatie is te vinden op de websites www.kbs-frb.be en www.vlm.be.

 

Gepubliceerd op woensdag 16 januari 2019 11.30 u.