Mijn Mooie Straat-app

Zwerfvuil is één van de meest storende factoren in het straatbeeld. Het is niet alleen milieuonvriendelijk, maar het kan in sommige gevallen ook gevaarlijk zijn voor mens en dier. Rondslingerende blikjes en papiertjes, sigarettenpeuken, kauwgom, lege verpakkingen, kleine vormen van afval… geven de straten een onverzorgde indruk en dragen bij tot de verloedering van een buurt. Vrijwilligers zijn dus van groot belang want dankzij hun inzet wordt Herzele aangenamer om in te wonen. Bij dat laatste kan de Mijn Mooie Straat-app helpen. 

Wat

Met de Mijn Mooie Straat-app kan je namelijk snel en eenvoudig jouw opruimsessies registreren. Bovendien houdt de app je route bij terwijl jij opruimt. De app laat niet alleen aan jou zien welk verschil jij en andere mensen in jouw buurt maken, maar deelt deze informatie ook met de Dienst Milieu. Op basis van deze input kan men in kaart brengen welke plekken vaak schoongemaakt worden, waar de probleemzones zich bevinden en dus extra aandacht nodig hebben.

App downloaden

De Mijn Mooie Straat-app is beschikbaar voor iOS- en Androidtoestellen. Op mijnmooistraat.be vind je meer informatie en kan je de app downloaden.

De Mijn Mooie Straat-app is ontwikkeld door Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.