Markante zitbank in Steenhuize

Sinds kort staat er in Steenhuize-Wijnhuize, en meer specifiek aan de Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën in de Korrestraat, een unieke dichtklapbare zitbank. De bank uit cortenstaal en lindehout werd gemaakt door ontwerper Karel Sunaert in het kader van het Leader-project ‘Beleef mee(r) de Vlaamse Ardennen’.

Het concept van de bank heeft een inhoudelijke link met de directe omgeving. In gesloten vorm doet het je namelijk denken aan een altaar of een tombe zoals in de kapel. Klap je het bovenste deel open, dan creëer je een zitbank. Bovendien is het hout van de zit- en rugleuning vervaardigd uit dezelfde houtsoort als de omliggende bomenrij en werd het behandeld met een ecologische olie. Het cortenstaal zal in de loop van de tijd een natuurlijke verwering en de typische roestkeur krijgen.

Deze unieke bank maakt deel uit van de actie ‘zitplekken voor toerisme, erfgoed én natuur’ binnen het Leader-project ‘Beleef meeĀ® de Vlaamse Ardennen’. Toerisme Vlaamse Ardennen, Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus en Erfgoed Vlaamse Ardennen stimuleren en ondersteunen binnen dit project gemeenten om unieke zitelementen te plaatsen op markante en belevingsvolle plekken langsheen bewandelbare wegen van wandel- en fietsnetwerken en -routes in de streek. Hierbij wordt steeds gestreefd naar een winsituatie voor alle betrokkenen, in het bijzonder voor de bezoekers, de inwoners en toeristen.