Laat je oude stookolietank verwijderen

Nu steeds meer gezinnen voor hun verwarming overschakelen van stookolie naar aardgas, raken heel wat stookolietanks in onbruik.

Het risico bestaat dat deze vroeg of laat beginnen te lekken, wat een risico op ernstige vervuiling van bodem of grondwater met zich meebrengt. Lokaal bestuur Herzele slaat samen met SOLVA de handen in elkaar om die oude tanks op te ruimen. Ze organiseren een collectieve tanksanering voor de geïnteresseerde inwoners.

Infoavond

Heeft jouw woning nog een oude stookolietank die niet meer gebruikt wordt en wil je er vanaf, dan kan je je inschrijven voor deze campagne.

Op dinsdag 11 juni 2019 wordt het project voorgesteld tijdens een infoavond in Zottegem (Zaal Rhetorica, Hospitaalstraat 20). Na deze datum zal de aangestelde firma op een tweede infoavond meer uitleg geven over de verwijderingsprocedure. Vervolgens beslis je of je al dan niet ingaat op het aanbod om jouw tank door hen te laten verwijderen. Nu al inschrijven voor de tankslag brengt dus geen enkele verplichting met zich mee.

Inschrijven

Inschrijven kan tijdens de infoavond of via www.solva.tanksaneringen.be.

Meer info

Neem contact op met de dienst Huisvesting.

 

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2019 10.48 u.