Kreeg jij ook een testbericht van Be-Alert?

Vandaag voerde het lokaal bestuur van Herzele een test uit met Be-Alert, het alarmeringsplatform waarmee we onze inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie.

1129 Herzelenaren ontvingen een sms. Maar 1129? Inderdaad! Slechts 1129 Herzelenaren hebben zich ingeschreven om gratis gealarmeerd te worden via Be-Alert. En dat is veel te weinig.

Be-Alert: van cruciaal belang

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Een brand, een overstroming, een nucleaire ramp enzovoort. Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren sluiten, evacueren, schuilen, luister naar de radio enzovoort.

Registreer nu! Het is gratis!

Registreren voor BE-Alert is gratis, snel en eenvoudig. Je gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden. Surf naar www.be-alert.be.

 

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2019 14.08 u.