Kerstlichtenparade gaat door!

Helaas zal de kerstmarkt op 10 december te Sint-Antelinks wegens alom bekende redenen niet doorgaan. De kerstlichtenparade kan echter veilig georganiseerd worden en zal doorgaan!

De cijfers liegen er niet om. Het coronavirus tiert ook vandaag nog welig in onze straten. Dagelijks stijgen de besmettingscijfers, de ziekenhuizen draaien op maximale capaciteit. De boodschap is duidelijk: vermijd onnodige en te veel contacten.

Als gemeentebestuur hebben wij hier een voorbeeldfunctie te vervullen. Massaevenementen organiseren is vandaag niet aan de orde. Daarom werd beslist de kerstmarkt van 10 december te Sint-Antelinks niet te laten doorgaan.

Maar er is ook goed nieuws, de kerstlichtenparade met tractoren (op vrijdag 10 december) kan veilig georganiseerd worden en zal wel doorgaan. Deze kerstlichtenparade is een organisatie in samenwerking met de landbouwadviesraad van Herzele.

Kerstlichtenparade met tractoren

Op vrijdag 10 december zullen een twintigtal landbouwers met hun versierde landbouwvoertuigen door Herzele rijden. Ze vertrekken rond 19u30 aan het station van Herzele en volgen onderstaande route:

Mergellaan, Sint-Lievenslaan, Kouterveldlaan, Kerselarenlaan, Graaf Du Parclaan, Stationsstraat, Lindestraat (verder richting boerderij Tuypens), Sint-Rochusstraat, Molendijk, IJzerenwegstraat, Borsbekestraat, Karnemelkstraat, Goezestraat, Blauwstraat, Ressegemstraat, Peperstraat, Molenstraat, Heilig-Hartplein, Sint-Antelinksstraat, Mutsaardstraat, Huigeveldstraat, Ransbeekstraat, Hogeweg, Eikestraat, Kloosterberg, Holmanstraat, Steenhuizestraat, Populierestraat, Terbiest, Arestraat, Groenlaan, Kerkstraat, Stationsstraat tot aan station Herzele.

Bekijk onderaan deze pagina de route op kaart.

We hopen dat deze licht kan brengen tijdens donkere dagen.

Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2021 9.30 u.