CC de Steenoven verwelkomde zo’n 11.000 bezoekers voor eigen voorstellingen in 2023

CC de Steenoven kan terugblikken op een succesvol 20e seizoen, zo blijkt uit hun jaarverslag. De voorstellingen die er in eigen beheer georganiseerd werden, trokken in totaal 10.922 bezoekers.

Schoolgaande jeugd vindt de weg terug naar CC de Steenoven

In 2023 mocht CC de Steenoven 4.169 jonge cultuurliefhebbers verwelkomen. Er vonden voor hen 18 verschillende schoolvoorstellingen plaats, waarvan er sommige twee keer per dag gebracht werden. Daarmee zit het aantal bezoekers van het schoolprogramma terug op het niveau van voor de coronacrisis.

De 27 avondvoorstellingen die in eigen beheer georganiseerd werden, trokken dan weer 6.823 geïnteresseerden. Daarnaast werden er ook nog voorstellingen door derden op poten gezet, die heel wat bezoekers lokten.

De tickets voor avondvoorstellingen (in eigen beheer en door derden) werden bijna allemaal aangekocht via Ticketmatic op de website van CC de Steenoven. Zo vlogen er 9.470 tickets de deur uit.

Bezoekers komen soms van ver om voorstellingen in ons cultureel centrum bij te wonen! De tickets werden namelijk verkocht aan inwoners uit maar liefst 136 verschillende steden en gemeenten in België en Nederland. De meeste bestellingen kwamen uiteraard van Herzelenaren (36%), gevolgd door die van inwoners van Zottegem (12%) en Erpe-Mere (7%).

Brochure zorgt voor boost ticketweek

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde CC de Steenoven ook in 2023 een ticketweek voor de verkoop van tickets. Wie wou, kon dan tickets scoren aan een voordeliger tarief.

In 2019 en 2020 kende de ticketweek een gigantisch succes. In 2021 en 2022 was er echter een terugval in het aantal verkochte tickets tijdens deze week. Dat was mogelijks een gevolg van de coronacrisis, evenals van de brochure die sinds 2021 niet meer werd uitgebracht.

Aangezien CC de Steenoven dit jaar aan zijn 20e seizoen begon, werd er terug een brochure voorzien die de ticketweek in de verf zette. Gedurende de ticketweek werd dan ook 53,70% van alle tickets verkocht.

Acht uitverkochte voorstellingen

Ook buiten de ticketweek werden er echter nog heel wat tickets aangekocht. Dat zorgde ervoor dat acht voorstellingen volledig uitverkocht waren. Het ging om vijf theatervoorstellingen en drie concerten.

2024 belooft opnieuw een boeiend jaar te worden voor het cultuurcentrum. Het programma kan je hier ontdekken.

Gepubliceerd op maandag 29 januari 2024 15 u.