Herzele zorgt mee voor een bruisende zomer

Het lokaal bestuur van Herzele wil de Herzelenaar een bruisende zomer aanbieden. Binnen de krijtlijnen van het relanceplan, dat uitgewerkt wordt door alle fracties in de gemeente- en OCMW-raad, werd er daarom o.a. beslist om initiatiefnemers van activiteiten te ondersteunen.

Eerste stap: het evenementenformulier

Heel wat verenigingen, organisatoren en particulieren hebben opnieuw goesting om te organiseren. Om deze organisaties veilig en conform de geldende coronamaatregelen te laten verlopen, is het belangrijk dat alle openbare activiteiten aangevraagd worden via het evenementenformulier. Het gaat daarbij om activiteiten op de openbare weg, op openbaar terrein (bv. een gemeentelijk gebouw of een gemeentelijke buitensite) en op privéterrein. Denk aan wandeltochten, fietstochten, workshops, optredens, buurtfeesten, kermissen, markten, sportmanifestaties, optredens enzovoort.

De gemeentelijke veiligheidscel buigt zich over de aanvraag. De dienst Veiligheid zorgt voor begeleiding en feedback.

Ondersteuning voor zomeractiviteiten

  • Initiatiefnemers kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.
  • Er is promotionele ondersteuning. Alle openbare activiteiten worden gepubliceerd op de website. Geselecteerde activiteiten worden opgenomen in twee zomerpublicaties die in de tweede week van juli en de eerste week van augustus in de Herzeelse brievenbussen vallen.
  • De parking achter het gemeentehuis wordt coronaproof ingericht om openbare activiteiten te organiseren tijdens de zomervakantie. Het lokaal bestuur voorziet een podium, tafels en stoelen, een toiletblok, een circulatieplan, een toog, … Deze site kan gehuurd worden. Erkende Herzeelse verenigingen en Herzelenaren krijgen korting.
Opgelet
  • Om van deze ondersteuningsmaatregelen te genieten, moet de activiteit aangevraagd worden via het evenementenformulier.
  • Wil je dat jouw activiteit in één van de twee publicaties verschijnt, dien dan in vóór 1 juli (voor publicatie tweede week juli) of vóór 20 juli (voor publicatie eerste week augustus).

Meer info en evenementenformulier

Op www.herzele.be/evenementenloket vind je het evenementenformulier. Je kan ook contact opnemen met de dienst Veiligheid.

Gepubliceerd op maandag 22 juni 2020 11.02 u.