Herzele breidt laadinfrastructuur verder uit

De publieke laadinfrastructuur in Herzele wordt verder uitgebreid. In Woubrechtegem worden er dit najaar zes parkeerplaatsen ingericht voor elektrische voertuigen.

De elektrische auto is aan een serieuze opmars bezig: ze zijn stiller, goedkoper in gebruik en vervuilen vooral het milieu heel wat minder dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. De bestaande laadinfrastructuur in Herzele wordt daarom verder uitgebreid met zes nieuwe oplaadplaatsen in Woubrechtegem. 

Er zullen dit najaar vier parkeerplaatsen voorbehouden worden voor elektrische auto’s op de heraangelegde parking van het Heilig Hartplein. Het gaat om twee plaatsen ter hoogte van huisnummer 15 en twee ter hoogte van huisnummer 12.

Daarnaast zullen er ook twee parkeerplaatsen voorzien worden voor elektrische voertuigen op het heraangelegde plein tussen de Molenstraat en de Aaigemveldstraat, en dit ter hoogte van huisnummer 140a.

Verder zijn er in Herzele reeds publieke laadpalen aan De Steenoven (Kerkkouter 40), De Wattenfabriek (Solleveld 35), het Gemeentehuis (Markt 20), de kerk in Borsbeke (Borsbekestraat) en het station in Herzele (Mergellaan).

Een overzicht van alle laadpalen is te vinden op mow.vlaanderen.be/laadpalen

Gepubliceerd op vrijdag 9 februari 2024 12 u.