Heraanleg fietspaden Provincieweg (N46)

Op maandag 28 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden tussen het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. Het verkeer richting Zottegem kan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Aalst en fietsers rijden om.

Wat?

De betonnen fietspaden op de Provincieweg (N46) worden vernieuwd. Vanaf het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem krijgen de fietspaden langs beide zijden van de weg een nieuwe asfaltlaag. Ook de putdeksels in de fietspaden worden vernieuwd. Deze ingreep zorgt voor de veiligheid en een beter rijcomfort van de fietsers.

Waar wordt er gewerkt?

De werken situeren zich op de Provincieweg (N46), d.i. vanaf het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. Op het kruispunt zelf wordt er niet gewerkt.

Hoelang wordt er gewerkt?

De werken starten op maandag 28 september en zullen ongeveer een maand duren, d.i. tot midden oktober.

Omleiding

Tijdens de werken gaat de Provincieweg (N46) dicht voor het gemotoriseerd verkeer richting Aalst en voor fietsers. Zij volgen een omleiding. Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem kan de Provincieweg (N46) wel gebruiken.

  • Het verkeer richting Aalst wordt omgeleid via de Europaweg (N42), Leenstraat, Hoogstraat, Oudendries, Burg. Matthysstraat, Stationsstraat en zo terug naar de Provincieweg (N46).

  • Fietsers rijden om in de beide richtingen, via de Stationsstraat, Mergellaan, Ternatstraat en de Perrestraat.

  • De zijstraten in de werfzone zijn afgesloten van de Provincieweg.

  • Het kruispunt Vierwegen blijft open.

Bereikbaarheid bewoners in de werfzone

  • Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bezorgt de inwoners een bewonersbrief met meer informatie over de werken.
  • Tijdens de asfaltwerken kan het zijn dat uw oprit even niet bereikbaar zal zijn. De aannemer verwittigt u hiervan met een briefje in de bus.

  • Afhankelijk van welke kant ze aan het werken zijn, plaatst u best uw huisvuil aan de overkant van de weg (kant waar niet gewerkt wordt).

Meer info en/of vragen

Kijk op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) of contacteer het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen via www.wegenenverkeer.be/contact of op het nummer 09 276 26 00.

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 11 u.