Hart voor Herzele

Wil je ook de handen uit de mouwen steken om anderen te helpen?

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, zijn veel inwoners op zoek naar extra ondersteuning. Terwijl andere inwoners net de handen uit de mouwen willen steken om hun buren te helpen bij zaken zoals:

  • Boodschappen doen voor een oudere inwoner
  • Een bestelling bij de apotheek ophalen
  • Even telefoneren, skypen, mailen, … met iemand die alleen is

Eerst in je eigen buurt

Wil je graag de handen uit de mouwen steken? Kijk dan eerst in jouw eigen, directe omgeving waar je hulp kan bieden. Neem zoveel mogelijk telefonisch contact op en vermijd rechtstreeks contact met personen uit de risicogroepen.

Meld je aan via het aanmeldingsformulier in het e-loket Hart voor Herzele - Vrijwilligerspunt

Eenmaal geregistreerd als vrijwilliger nemen we contact met je op wanneer we je kunnen koppelen aan een inwoner met extra ondersteuningsnoden. Uiteraard houden we ons daarbij aan de voorzorgsmaatregelen. Op die manier zijn we er zeker van dat je als vrijwilliger geen risico loopt.

Mocht je zelf ook een idee hebben, laat het dan zeker weten. Op die manier kunnen we jouw actie optimaal ondersteunen en eventuele vrijwilligers naar je doorverwijzen.

Wie mag helpen als vrijwilliger?

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten uiteraard in goede gezondheid zijn. Het spreekt voor zich dat van zodra de vrijwilliger ziektesymptomen vertoont, het vrijwilligerswerk wordt stopgezet.

Mensen vanaf 16 tot 65 jaar kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Jongere en oudere inwoners en mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, komen niet in aanmerking om te helpen. Deze voorschriften zijn niet van toepassing voor mensen die telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Vrijwilligersverzekering

We willen jou maximaal beschermen. De Vlaamse regering breidt daarom de gratis vrijwilligersverzekering uit naar alle individuele burgers die acties op poten zetten om de meest kwetsbare inwoners te helpen in deze moeilijke periode. Wie zich aanmeldt, krijgt een bevestiging per e-mail en is dan verzekerd tot en met 3 april (voor alle acties die georganiseerd worden tussen 8u en 20u). Wil je graag vrijwilligerswerk doen? Registreer je dan hier om te genieten van de gratis vrijwilligersverzekering.

Opgelet: deze registratie staat los van de registratie om in Herzele vrijwilligerswerk te doen. Je kan dus zowel op individuele basis vrijwilligerswerk doen (met ondersteuning van deze gratis vrijwilligersverzekering) als jezelf registreren bij het lokaal bestuur om deel te nemen aan gecoördineerde vrijwilligersacties. 

Kan je wat hulp gebruiken? Laat het ons weten!

Heb je nood aan een luisterend oor? Zoek je iemand om je boodschappen te doen? Laat het ons zeker weten. Meld je aan via het aanmeldingsformulier in het e-loket Hart voor Herzele - ik zoek hulp. Zodra we de geknipte vrijwilliger hebben gevonden voor jouw vraag, nemen we contact op. Op die manier overbruggen we samen op een hartverwarmende manier deze moeilijke periode.