Groepsaankoop groene stroom

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de negende keer de groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas.

Dit jaar pakt de Provincie uit met een primeur: voor het eerst wordt alle groene stroom in België zelf opgewekt. Een belangrijke mijlpaal in de transitie naar 100% hernieuwbare energie, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord 2020-2050 van Parijs.

Hoe werkt het?

Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. Alle geïnteresseerde inwoners van Oost-Vlaanderen kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Op 4 februari 2020 wordt er een veiling georganiseerd waarbij de Provincie de leverancier met de scherpste prijs selecteert. Hoe meer inwoners zich inschrijven, hoe groter de korting die energieleveranciers kunnen geven.

Vervolgens wordt de persoonlijke besparing voor alle deelnemers berekend. Zij krijgen ten laatste op 15 maart 2020 een persoonlijk aanbod en kunnen dan beslissen of ze het aanbod willen aanvaarden. De Provincie zorgt ten slotte voor de vlotte overstap naar de goedkope groene energieleverancier.

Inschrijven

Inschrijven kan

  • online via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom;
  • via de dienst Huisvesting van het lokaal bestuur van Herzele;
  • via het loket van de Provincie in het Provinciaal Administratief Centrum ‘Het Zuid’ (Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent).

Meer info

Contacteer de Provincie via 0800 76 101 (werkdagen van 09.00 tot 20.00 uur) of groenestroom@oost-vlaanderen.be. Of neem contact op met onze dienst Huisvesting.

Gepubliceerd op maandag 25 november 2019 15.14 u.