Groepsaankoop groene stroom en aardgas Provincie Oost-Vlaanderen

Elfde editie groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen gaat opnieuw van start

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de elfde keer de groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en aardgas. De stijgende energieprijzen in een steeds complexer energielandschap vormen vaak een uitdaging voor burgers. De Provincie volgt de ontwikkelingen op de energiemarkt op de voet. Door samen naar de markt te stappen, krijgen we een scherpe prijs voor Belgische groene stroom en aardgas. Gezinnen, verenigingen en bedrijven, die niet meer elektriciteit verbruiken dan 50 000 kWh per jaar en niet meer aardgas dan 100 000 kWh per jaar kunnen zich vrijblijvend inschrijven vanaf 22 november 2021 via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom.

279 000 gezinnen en bedrijven stapten al over

De afgelopen editie stapten ruim 35 000 deelnemers over naar de winnende leverancier. Hiermee staat de totale teller van deelnemers die overstapten via de groepsaankopen 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen op 279 000. Door de toegenomen onrust op de energiemarkt zijn de voordelen die de groepsaankoop biedt een nog grotere rol gaan spelen.

Door alle ge├»nteresseerden te verzamelen in een groepsaankoop, kan de groepsaankoop een scherp aanbod regelen bij de energieleveranciers. Met die prijs is de burger verzekerd voor een jaar lang energie aan een vast energietarief. Op die manier komen de burgers niet voor verrassingen te staan, zoals bij variabele energietarieven die afhankelijk en veranderlijk zijn van de schommelingen op de energiemarkt. Deelnemers die eerder ingingen op het aanbod van de groepsaankoop, bespaarden gemiddeld zo’n 200 euro op hun energiefactuur.

Naast prijs speelt duurzaamheid de laatste jaren een steeds grotere rol. Steeds meer Vlamingen gaan bewuster om met hun energie. Via de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het voor gezinnen en professionelen eenvoudiger om een keuze voor groene en lokale energie te maken. Het doel dit jaar is dan ook om opnieuw zoveel mogelijk Vlamingen voordelige en duurzame energie aan te bieden. Het kwaliteitslabel van de CREG bevestigt de professionaliteit van de organisator van de groepsaankoop en laat de onafhankelijkheid tegenover energieleveranciers zien. Ook geeft het CREG-label aan dat de informatievoorziening vanuit de groepsaankoop als correct, toegankelijk en volledig beschouwd wordt.

Gratis en vrijblijvend inschrijven

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het is mogelijk om je in te schrijven tot 1 februari 2022.

Inschrijven kan online via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom, via het gratis nummer 0800 60 601 of via een loket bij jou in de buurt.

Meer info

Provincie Oost-Vlaanderen
0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be

Provinciaal loket
PAC ‘Het Zuid’, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
Openingsuren: weekdagen 9.30 tot 12 uur en 13.30 tot 16 uur

Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021 14.30 u.