Neem deel aan de gedichtenwedstrijd

De Werkgroep Poëzie Herzele organiseert opnieuw een gedichtenwedstrijd voor volwassenen en scholieren. Het thema dit jaar is 'De toekomst is nu!'.

Wedstrijdreglement

Onderaan deze pagina vind je het wedstrijdreglement.

Meedoen?

De uiterste datum voor het inleveren van de gedichten is zaterdag 30 november 2019.

  • Voor de categorie volwassenen:

De deelnemer stuurt het gedicht op naar of deponeert het in de brievenbus van De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele) in een gesloten briefomslag met vermelding ‘Gedichtenwedstrijd 2020 volwassenen’. In deze enveloppe steekt de deelnemer eveneens een afzonderlijke gesloten enveloppe met daarin zijn of haar pseudoniem én identiteit. 

  • Voor de categorieën scholieren:

Per klas of groep verzamelt een leerkracht de gedichten in één document in de vastgelegde opmaak (Arial, 12 pt, wit A4-formaat). Deze leerkrachten houden zelf de lijst met namen en bijhorende pseudoniemen bij. Deze lijst wordt dus niet doorgestuurd. De leerkracht stuurt één document per groep, klas of graad door naar cultuur@herzele.be of in uitgeprinte versie naar De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele). Gelieve in beide gevallen zowel de categorie als duidelijke contactgegevens te vermelden (naam, e-mailadres en telefoonnummer waarop we een leerkracht kunnen bereiken).


Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen ook afzonderlijk indienen volgens de werkwijze voor de categorie volwassenen (zie hoger), maar met de vermelding op de enveloppe ‘Gedichtenwedstrijd 2020, categorie 4 / 5 / 6 '.

Prijzen

De genomineerden worden op voorhand persoonlijk verwittigd. Om aanspraak te maken op de prijs moet de genomineerde persoonlijk aanwezig zijn op de uitreiking. Deze vindt plaats op Gedichtendag, d.i. op donderdag 30 januari 2020 om 19.00 uur in De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele).


 

Gepubliceerd op woensdag 2 oktober 2019 15.14 u.