Feestlied Hier bij ons

Het is vroeger al tussen pot en pint ter sprake gekomen, maar het feestjaar 2022 bleek het juiste moment om er werk van te maken: een lied voor Herzele.
Hoe begin je daar dan aan? Wij deden het als volgt. Je spreekt een muzikant-inwoner aan en die gaat aan de slag. Hij spreekt weer andere muzikanten en ge√Įnteresseerden aan en na een paar ruwe versies komt een meezingbare melodie boven drijven.
Dan duiken een aantal enthousiaste zangers-inwoners in een studio en het resultaat is een pretentieloze maar leuke song, die vooral wil uitnodigen om mee te zingen. Samen zingen is fijn en brengt mensen dichter bij elkaar.

Het lied is via deze streamingdiensten te beluisteren, maar de eerste bedoeling is om het samen te zingen. Daarom voorzien we nu ook al dat het een plaats zal krijgen tijdens de 11 juliviering op zaterdag 9 juli aan de burcht.
Inoefenen kan ondertussen onder de douche, in de auto of waar en wanneer dan ook. Het kan alleen, maar samen is altijd leuker. Het eerste nummer voor Herzele is een feit, wie weet is het het begin van een Herzeels repertoire…