Feestbier Gouden Keper

Ter gelegenheid van het 1050-jarige bestaan van Herzele brengen onze twee lokale brouwerijen samen een bier uit, een feestbier dat de naam 'Gouden Keper' draagt. De brouwerijen blendden hun knowhow” om tot een uniek recept te komen dat 'the best of both worlds' biedt. De uitkomst? Een heerlijk blond en licht bier met een alcoholpercentage van 5%!

De Gouden Keper is een unieke blend van het vakmanschap van brouwerijen De Ryck en Van Den Bossche. Als familiebedrijven vormen ze een deel van de geschiedenis van Herzele, die in 2022 al 1050 jaar wordt geschreven. De naam verwijst naar het wapenschild van de ‘Heerlijkheid’ die hiermee op smakelijke wijze wordt gevierd. Net zoals dit bier is de toekomst niet doorzichtig, maar wel aanlokkelijk!

Naam "Gouden Keper"

In september 2021 startte de zoektocht naar een naam voor het feestbier onder de vorm van een wedstrijd. Heel wat inwoners deden mee en stuurden hun idee door naar de dienst communicatie. Op basis van originaliteit, kwaliteit en bruikbaarheid werd een winnaar gekozen.

Jan Van der Biest koos voor de naam 'Gouden Keper'. "De naam is niet lukraak gekozen. Het verwijst eigenlijk in de eerste plaats naar het wapenschild van Herzele. Zoals te lezen valt op de website van gemeente Herzele is de kenmerkende, gele band ook gekend als gouden keper. Een mooie verwijzing en eerbetoon naar onze gemeente waar we terecht fier op zijn! Bovendien klinkt het ook heel goed als naam van een blond (goud) biertje." 

Dit feestbier is te koop in de shops van beide brouwerijen en zal geschonken worden tijdens de evenementen in het kader van 1050 jaar Herzele.