Enquête van Statbel naar de arbeidskrachten

Verschillende huishoudens zijn geselecteerd om deel te nemen aan de enquête naar arbeidskrachten. Interviewers van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, komen binnenkort naar Herzele om deze huishoudens te ondervragen.

Er zijn 20.000 huishoudens geselecteerd over het hele land. Als jij één van hen bent, ontvangt je in de loop van dit jaar een brief van Statbel met de contactgegevens van de toegewezen interviewer.

De interviewer zal dan contact met je opnemen om een datum voor het interview vast te leggen. Deelname aan het onderzoek is een wettelijke verplichting op grond van een Koninklijk Besluit. Voor de geselecteerde huishoudens is de deelname een uitgelezen kans om bij te dragen tot een beter begrip van de arbeidskrachten in België.

De resultaten van de enquête, die volledig anoniem zijn, geven een overzicht van de Belgische arbeidsmarkt en bestrijken onder meer de werksituatie, de zoektocht naar werk, onderwijs en diploma’s. Statbel gebruikt deze gegevens om statistieken op te stellen op nationaal en regionaal niveau. Omdat de enquête ook in andere EU-lidstaten wordt georganiseerd worden ook vergelijkende Europese statistieken opgesteld.

Meer info

Bij vragen kan je contact opnemen met Statbel via:

Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2024 15 u.