Elektrisch autodelen: nu ook in Herzele!

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt.

In Herzele zijn vanaf nu twee elektrische deelwagens ter beschikking voor inwoners via het regionaal deelsysteem van Valckenier Share. Deze wagens zijn te vinden aan het station van Herzele (Mergellaan) en Sportpark De Steenoven (Kerkkouter 40). Dit initiatief, dat samen met 14 andere gemeenten is opgestart, betekent een enorme boost voor de gedeelde mobiliteit in onze regio en zal over twee jaar 272 ton CO2 besparen.

Tal van voordelen

Autodelen is gebaseerd op een eenvoudig principe: de auto is enkel in gebruik wanneer dat nodig is. Daarna kan een andere persoon de wagen gebruiken. Een deelwagen staat minder stil, maar vervangt tot 12 privé-wagens. Een concept dat duidelijke economische en sociale voordelen met zich meebrengt en bijdraagt aan een milieuvriendelijkere mobiliteit.

Eén abonnement, toegang tot 30 deelwagens

Herzele en alle andere deelnemende gemeenten (namelijk Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Kluisbergen, Lede, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) stappen in het deelsysteem via dezelfde autodeelaanbieder. Inwoners kunnen via een gratis registratie gebruik maken van alle deelwagens in alle deelnemende gemeenten. Autodelen is immers pas interessant voor gebruikers als er ook een auto beschikbaar is wanneer de gebruiker er behoefte aan heeft.

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens van Valckenier Share dien je je enkel te registeren bij het deelsysteem en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. En wat straffer is: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem! Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens. Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.

Infosessie in september, filmpjes online

De gemeentelijke infosessie voor inwoners zal plaatsvinden in de maand september. Op dat infomoment wordt het gebruik van de wagens van Valckenier Share uitgelegd en kan je vrijblijvend een testrit maken.

Op de website van Valckenier (www.valckeniershare.be) zijn er 10 concrete instructiefilmpjes te vinden waarin je alles verneemt over de registratie, gebruik van de deelwagens, tips over elektrisch rijden, …

Meer info

www.herzele.be/autodelen

Gepubliceerd op maandag 22 juni 2020 12.08 u.