Duurzame Helden 2023

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en gaat jaarlijks door van 18 tot 25 september.

Het thema van deze zesde editie is onderwijs, en dat mogen we ruim interpreteren. Iedereen die iemand anders iets aan- of bijleert, komt in aanmerking.

#SamenVoorOnderwijs

  • Eddy geeft computer-, smartphone- & tabletles aan voornamelijk senioren die mee willen springen op de digitale kar. Zijn enthousiasme en inzet zijn onevenaarbaar want hij doet dit met hart en ziel.
  • Victoria geeft Engelse les in het lokaal dienstencentrum. Het is een plezier om haar te horen vertellen over haar ervaringen met haar studenten. Ze kijkt alvast uit naar het nieuwe academiejaar!
  • Bellinda is sinds 2008 betrokken bij de Nursery School Picca. Nu ze sinds twee jaar de gehele vzw overgenomen heeft, is ze meer dan ooit gepassioneerd om de Gambiaanse kinderen er een goede opleiding te geven. Maar het is meer dan dat: ze zorgt ook voor medische hulp en voor voldoende voedsel.
  • Dorien is de trekker van de mini-ondernemingen in het Sint-Paulusinstituut Herzele. De leerlingen schonken de winst van hun project aan meerdere goede doelen. Jong geleerd is oud gedaan!
  • Ingrid is mede verantwoordelijk voor het uitwisselingsproject met een Italiaanse school. Op die manier krijgen de leerlingen een cultuurbad en krijgen ze zoveel meer dan boekenwijsheid mee.
  • Leren fietsen loopt niet altijd van een leien dakje… behalve bij de wielerhelden van de Vlaamse Wielerschool. Zij gaven tijdens een lessenreeks Start to Bike heel wat kindjes het laatste zetje om zonder zijwieltjes te leren fietsen.
  • In augustus vind je Hanne terug in de zomerschool, waar ze door middel van uitstapjes, activiteiten, spelletjes en verhaaltjes anderstalige kinderen een taalbad geeft zodat ze tegen de eerste schooldag opnieuw gewend zijn aan het Nederlands. Hanne doet dit met volle overgave en leert er ook zelf van bij. Wat een mooie win-winsituatie!