Herzelebon maakt plaats voor digitale Herzele-munt: de Heuro

Met trots kondigt het lokaal bestuur aan dat het een digitale Herzele-munt lanceert: de Heuro! Hiervoor werkt de gemeente samen met een Herzeels bedrijf om deze innovatieve verandering te realiseren.

Coupon Solutions, het bedrijf achter de Swipedrinks-app, zal dezelfde technologie gebruiken voor de digitale munt.

De Swipedrinks-app werd al voor meerdere Herzeelse evenementen en organisaties ingezet, zoals op het BK tijdrijden en Bistro@Herzele. De applicatie laat toe om makkelijk drankbonnen aan te kopen en te beheren. Nu wordt deze expertise gebruikt om de nieuwe digitale Herzele-munt te lanceren.

Het grote voordeel van de Heuro’s is dat ze geen vervaldatum hebben en zowel bij lokale deelnemende ondernemers te spenderen zijn als op evenementen van het lokaal bestuur. Lokale verenigingen zullen op termijn gebruik kunnen maken van het systeem, wat het verenigingsleven met de lokale economie op een unieke manier verbindt. Niets dan voordelen dus.

Met deze innovatieve ontwikkeling zetten we een belangrijke stap in het versterken van de lokale economie en het verbinden van inwoners, evenementen en verenigingen in Herzele. Net zoals we lokaal ondernemerschap en innovatie stimuleren, kijken we ernaar uit om samen met jullie de Heuro te omarmen.

Ook werd er gedacht aan wie geen smartphone heeft of wil gebruiken, want de Heuro’s zijn ook te koop aan de balie van het gemeentehuis of via de computer, waardoor de Heuro toegankelijk is voor iedereen. Dan worden de Heuro’s opgeladen op een kaartje, zodat je ze ook als cadeau kan geven.

Wie al staat te popelen om de Heuro’s aan te kopen, zal nog even moeten wachten. De Heuro doet dit najaar zijn intrede waarbij er een omschakelingsperiode voorzien wordt waarin de huidige Herzelebonnen omgezet kunnen worden in Heuro’s.

Gepubliceerd op donderdag 27 juni 2024 15.28 u.