Dag van de Natuur - bomen aanplanten in het Doormansbos

Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit te helpen? Stroop je mouwen op en help mee op zondag 24 november met de eerste fase van aanplant van een nieuw bos in het hart van Herzele.

De monocultuur van zieke en afgestorven essen in het Doormansbos werd verwijderd en zal vervangen worden door streekeigen loofbomen: haagbeuk, veldesdoorn, boskers, linde, lijsterbes, tamme kastanje en zwarte els. Zo'n 250 stuks wachten op ons om geplant te worden. 

Het gaat immers niet goed met de es in België. Oorzaak? De essenziekte die woest om zich heen grijpt. Deze schimmelinfectie uit Azië zorgt ervoor dat essen massaal afsterven, en dat is nefast voor onze biodiversiteit. Dorre bladeren, zwarte plekken en littekens: de symptomen van de essenziekte zijn nu volop zichtbaar in onze bossen, ook in het Doormansbos.

Daarom worden, gespreid over verschillende jaren, de zieke essen vervangen door robuuste streekeigen soorten.

 Mee te brengen: een stevige spade, werkkleren en -handschoenen, laarzen of stevige schoenen. 

Afspraak: zondag 24 november om 9u00 aan het Doormansbos in de Ternatstraat in Herzele ofwel om 8u30 aan de Steenoven vanwaar we te voet naar het Doormansbos trekken (15 min. stappen). Er wordt gewerkt tot rond 15u. Je kan later aansluiten of vroeger stoppen.

Picnic meebrengen voor 's middags. Warme soep en frisdrank zijn voorzien.

DoormansbosPraktische informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

Natuurpunt Herzele

Filter op categorie