Culinaire verenigingsbon

Door corona geen fuif of groots eetfestijn en dat zorgt ervoor dat verenigingen op zoek gaan naar originele alternatieven. Door de huidige maatregelen is het niet mogelijk om de traditionele eetfestijnen of andere activiteiten te organiseren die het nodige geld in de kas moeten brengen. Eetfestijnen kunnen enkel georganiseerd worden in samenwerking met een professionele catering/traiteur als afhaal-eetfestijn. Maar niet elke vereniging kan dit momenteel op deze manier organiseren.

Daarom werd een totaal nieuw initiatief op poten gezet waarbij zowel verenigingen als de zwaar getroffen horeca gesteund worden: “DE CULINAIRE VERENIGINGSBON”. Je kan het idee vergelijken met de klassieke ‘Bongo bon’, maar dan alleen voor Herzele.

De geïnteresseerde verenigingen kunnen deze bonnen aankopen bij het lokaal bestuur aan €15 per kaart. Deze worden op hun beurt aan hun leden verkocht aan €20 per kaart die men bij de deelnemende horecazaken kan inruilen.

Er gaat dus €5 rechtstreeks naar de vereniging en voor de overige €15 krijg je wat lekkers aangeboden door de lokale deelnemende horecazaken. Waar je terecht kan met deze bon en welke gerechten er zullen worden aangeboden, zal te lezen zijn op www.herzele.be.

Vervolgens zal de klant een afspraak kunnen maken met de gekozen horecazaak om af te halen of om bij heropening van de horeca het gerecht ter plaatse te consumeren.