Bedank voorbeeldige chauffeurs met een Control Cruiser-bord

Te snel rijden. Het is een hardnekkig probleem. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert daarom een nieuwe campagne: control cruiser.

Wat is een Control Cruiser?

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

Deze nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Hang een bord voor jouw raam

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. In die periode kan jij een bord voor jouw raam hangen en zal onze lokale politie ook extra controles doen.

Wil jij zo’n bord voor jouw raam hangen? Geweldig! Vul het inschrijvingsformulier in (onderaan deze pagina) of bel naar 053 60 70 79. Vervolgens kan je een bord komen ophalen op het gemeentehuis (Markt 20). Opgelet: tot zolang de voorraad strekt.

Meer info?

Neem een kijkje op www.beloofd.be of neem contact op met de dienst Mobiliteit.

 

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2019 11.11 u.