Brandweer Herzele trotse eigenaar van 3 nieuwe interventievoertuigen

Op zaterdag 24 juni 2019 kon brandweerpost Herzele drie nieuwe interventievoertuigen in dienst nemen.

De post is vanaf nu uitgerust met een nieuwe commandowagen, een volledig uitgeruste autopomp, en een gloednieuwe ziekenwagen. Zonecommandant De Vijlder: "De drie voertuigen zijn drie moderne pronkstukken die ons zullen toelaten om te kunnen blijven voldoen aan het principe van snelle en adequate hulpverlening. Dit materieel is volledig uniform met de voertuigen in de omliggende posten, wat de samenwerking binnen het netwerk van onze brandweerposten van onze brandweerzone ten goede komt. Anderzijds voldeed de voorgaande autopomp van bijna 40 jaar niet meer aan de hedendaagse normen."

De totale investering voor deze voertuigen bedraagt zo’n 470.000 euro, en werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële bereidheid van de 12 steden en gemeenten waaruit de brandweerzone bestaat. Ook Herzele droeg dus haar steentje bij.

Permanentie van ambulanciers

De brandweerpost van Herzele zal ook worden bemand met een permanentie van ambulanciers tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. Zo wordt de gemiddelde uitruktijd met de ziekenwagen verlaagd en kunnen mensen in nood sneller geholpen worden. Het gaat om een bijkomende investering van zo’n 35.000 euro per jaar.

Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2019 10.33 u.