Plant een boom in natuurdomein Schauwbroeck te Steenhuize

Op 11 december 2022 organiseren we een boomplantactie in het natuurdomein Schauwbroeck! Dit plantenseizoen willen we samen met jou, met Herzelenaren, 2600m² extra bos planten. Dat zijn ongeveer 1 500 streekeigen bomen die de grond in gaan! Dus we hebben jouw hulp echt nodig.

Help jij mee een bos aan te planten?

Als vereniging, alleen, met het gezin of in groep, jong en oud, met of zonder groene vingers. Je bent vrij om te komen wanneer je wil en hoe lang je blijft. Al plant je 10 of 100 bomen. 

Iedereen is meer dan welkom op 11 december 2022 tussen 10u00 en 16u00 in natuurdomein Schauwbroeck! (Ingang via de Eikestraat, wegje naast het huis met huisnummer 53)

Ps.: vergeet zeker jullie regenlaarzen niet aan te trekken. Het kan er al eens modderig zijn. Ook een eigen spade kan van pas komen. Check zeker de praktische informatie hieronder!

Praktische informatie

  • Wanneer? Zondag 11 december 2022

  • Tijdstip? Van 10u00 tot 16u00. Iedereen is vrij om tijdens deze uren te helpen wanneer dit voor hen het beste past.

  • Waar? Natuurdomein Schauwbroeck. Je neemt best de ingang via de Eikestraat (Steenhuize). Die ingang vind je via het wegje naast het huis met huisnummer 53.

  • Hoe werkt het? Onze technische dienst zal alvast de voorbereidende werken op zich nemen. Zo zullen de gaten al voorzien worden zodat je enkel de bomen moet planten en het gat terug moet vullen met aarde. De aanwezige medewerkers tonen je met veel plezier op het plan welke boom waar moet komen.

  • Wat breng je mee? Trek zeker je regenlaarzen of stevig schoeisel aan want het kan er al eens modderig zijn. Ook je eigen spade kan van pas komen!

  • Wat voorzien wij? Er zullen spades aanwezig zijn voor wie geen eigen spade heeft. Daarnaast zullen we alle helpende handen 's middags voorzien van een heerlijk tasje soep. Ideaal om die groene vingers terug op te warmen!

Samen naar 2030

Ook onze technische dienst zal, naast deze boomplantactie, een stuk bos in het domein planten op een oppervlakte van 1 600 m², goed voor zo'n 1 200 streekeigen bomen.

De actie in natuurdomein Schauwbroeck is goed voor 4200m² met 1 720 bomen als bos en brengt ons alweer zo'n 10 procent dichter bij onze klimaatdoelstelling! Die doelstelling, dat is een boom per inwoner erbij tegen 2030. Dat zijn er meer dan 18 500 bomen waarvan reeds 50% behaald is, mede dankzij deze actie! 

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 13 u.