Bibliotheek 'under construction'

Van 1 tot en met 11 oktober 2019 wordt er gewerkt aan het bibliotheeksysteem. Daarom zal het tijdens die periode niet mogelijk zijn om materiaal te ontlenen, te reserveren, te verlengen enzovoort.

Tegen 2022 moeten alle openbare bibliotheken in Vlaanderen overstappen van het Provinciale Bibliotheeksysteem naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem. Dat systeem ondersteunt de werking en de dienstverlening (bv. uitleentransacties, lenersadministratie) en is dus cruciaal.

Ook de bibliotheek van Herzele in De Wattenfabriek moet overstappen. De omschakeling gebeurt tussen dinsdag 1 en vrijdag 11 oktober 2019. Tijdens deze periode is er daarom beperkte dienstverlening.

Wat kan niet?

Van dinsdag 1 tot en met 11 oktober 2019 is het niet mogelijk om

  • materiaal (boeken, dvd's, cd's, e-readers, …) te ontlenen en/of terug te brengen;
  • je als nieuwe bezoeker te registeren;
  • materiaal te reserveren en/of te verlengen, zowel telefonisch als online;
  • de online catalogus te raadplegen, zowel ter plaatse als thuis;
  • 'Mijn Bibliotheek' te raadplegen.

De materialen waarvan het einde van de uitleentermijn in deze periode valt, zullen automatisch verlengd tot ná de sluitingsperiode. Op het uitleenticket vind je de aangepaste informatie terug.

Wat kan wel?

De bibliotheek blijft deze periode echter wel open voor iedereen die een bezoekje wil brengen om ter plaatse een boek, krant of tijdschrift te lezen en/of de openbare computers te gebruiken.

Ook de andere diensten in De Wattenfabriek (bv. Toerisme, Jeugd, Cultuur, Huur en Uitleen) blijven geopend. De omschakeling heeft geen invloed op deze dienstverlening.

Vragen?

Zit je met concrete vragen, neem dan contact op met de bibliotheek.

 

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019 8 u.