Erehaag 750 Herzelenaren voor bezoek koning Filip aan Villa Vip

Op donderdag 3 oktober bracht zijn Majesteit koning Filip een bezoek aan Villa Vip in het zorgdorp van Herzele. Een erehaag van 750 mensen stond hem op te wachten voor de deur.

De koning kwam iets na 15.00 uur aan en maakte ruimschoots de tijd om alle aanwezigen te begroeten. Vooral de Herzeelse scholen waren talrijk aanwezig, maar ook de bewoners van het woonzorgcentrum Ter Leen en de assistentiewoningen wouden graag een glimp opvangen van de vorst. Onze politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem zorgde er met 15 manschappen voor dat alles verliep.

Villa Vip

Villa Vip is een innovatief concept van hedendaagse en kleinschalige woningen waar volwassenen met een beperking samenwonen met een zorgkoppel. In 2019 won de organisatie de award 'Andere zorgorganisatie van het jaar'. In Herzele ligt de woning van Villa Vip in het zorgzorp, achter het Woonzorgcentrum Ter Leen. Zorgkoppel Marijke en Peter wonen er samen met tien bewoners. Huiselijkheid en persoonlijke zorg staan centraal. Er wordt samen gekookt, tv gekeken en op stap gegaan enzovoort. Meer info op www.villavip.be.

Koning Filip kreeg een rondleiding in het huis onder leiding van Marijke. De namiddag werd afgerond met een werkvergadering waarin de werking, het concept en het belang van Villa Vip werd toegelicht.

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019 15.43 u.