Doe mee met autovrije zondag en krijg 150 euro voor jouw initiatief

Op zondagnamiddag 22 september 2019 neemt Herzele deel aan de nationale autovrije zondag. Het lokaal bestuur roept inwoners, verenigingen en andere initiatiefnemers op om mee te doen en die dag een activiteit te organiseren.

In ruil krijg je als initiatiefnemer een subsidie van 150 euro en wordt de activiteit opgenomen in de grote communicatiecampagne in het kader van autovrije zondag.

Wat, waar, wanneer?

De keukentafel op de oprit voor koffie met de buren, een hogehakkenrace in jouw straat, een retrofietstocht langs leuke baantjes, het wereldrecord barbecueën met de buren verbreken. Groot of klein, elke activiteit die voldoet aan deze voorwaarden komt in aanmerking.

  • Op een laagdrempelige manier mensen samenbrengen en sociale cohesie stimuleren.
  • Trage mobiliteit promoten.

De activiteit wordt georganiseerd op zondag 22 september 2019 tussen 13u00 en 17u00 en vindt (gedeeltelijk) plaats in het centrum van Herzele, d.i. in of rond één van deze straten:

  • Burchtlaan, Kerkstraat, Markt, Groenlaan (hoofdweg), Groenlaan (ventweg), Schoolstraat, Hoogstraat (van kruispunt met Groenlaan t.e.m. kruispunt met Oudendries/Trotstraat), Oudendries, Bevrijdingsstraat, Burg. Matthysstraat, Graaf Du Parclaan (van kruispunt met Burchtlaan/Kerkkouter t.e.m. kruispunt met Bevrijdingsstraat).

Deze straten worden tijdens autovrije zondag autovrij. Dit betekent dat er een tijdelijk parkeer- en toegangsverbod wordt afgekondigd.

  • Hoogstraat (van kruispunt met Oudendries/Trotstraat t.e.m. Molen ter Rijst), Bloemenstraat, Arestraat, Wolvenstraat, Solleveld, Kanunnikstraat, Molenstraat, Peperstraat, Eikboslaan, Kloosterstraat, Lindestraat, Ressegemstraat, Borsbekestraat, Ijzerenwegstraat, Sint-Rochusstraat, Stationsstraat, Mergellaan, Sint-Lievens-Laan, Melkerijstraat, Kruisveldstraat, Kouterveldlaan, Rosalie Daemstraat, Kouterstraat, Kerselarenlaan, Tuinwijkstraat, Graaf Du Parclaan, Kerkkouter.

Deze straten worden tijdens autovrije zondag autoluw. Dit betekent dat we automobilisten oproepen om extra aandacht te besteden aan de trage weggebruikers (fietsers, wandelaars, …). Er worden in deze straten geen tijdelijke verkeersmaatregelen afgekondigd.

Dien jouw voorstel in!

Dien jouw project vóór 23 augustus 2019 in via het online formulier onderaan deze pagina. Nadien worden alle projecten geëvalueerd. De projecten die de grootste bijdrage leveren aan de vooropgestelde voorwaarden krijgen een subsidie en worden hierover begin september gecontacteerd.

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2019 18.29 u.