"Als doden een gezicht krijgen" door Joan De Winne

Joan De Winne komt op uitnodiging van Neos Herzele naar De Wattenfabriek.

Hij zal er een boeiende en leerrijke uiteenzetting geven over hoe slachtoffers van ongevallen, misdrijven, rampen, enz (kunnen) worden geïdentificeerd en hoe men daarbij te werk gaat. Joan De Winne is Commissaris op rust van de Belgische Federale Politie.Hij was diensthoofd van het slachtofferidentificatie team DVI.

Nu werkt hij nog als trainer/facilitator in het ‘Centrum voor Leiderschapsontwikkeling – Vision 4 Dynamics’ waarbij ‘praktijkgerichtheid en ‘evidence based’ doen wat werkt’ zijn leidmotief is.

Als consulent is hij ook verbonden aan het ‘Barret Values Centre’ en aan het ‘Happiness & well-being at work’ project van de New Economic Foundation – London. Met journaliste Désirée De Poot schreef hij het boek ‘Als doden een gezicht krijgen’ (Van Halewyck, 2007) over de werking van het slachtofferidentificatie team DVI van de Federale politie waarbij de lezer deelgenoot wordt van de bezieling van alle betrokken actoren en diensten bij het uitoefenen van hun opdracht.

Hij is samen met zijn echtgenote Hilde Clement auteur van het boek ‘Leidinggeven zonder omwegen’ (LannooCampus, 2015). Hij is tevens coauteur met Geert Degrande en Rebekka Rogiest van ‘Ze maken ons kapot, meneer!’ (Pumbo, 2016) waarin ze de rol duiden van leidinggevenden bij de proactieve aanpak van negatieve stress en burn-out.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
niet leden: 12 euro

Waar

De Wattenfabriek

Contact

Organisatie

Neos Herzele

Filter op categorie