Afvaleilandjes ontlenen bij ILvA

ILvA-afvaleilandjes zijn bestemd voor evenementen die volledig openbaar zijn, voor niet-commerciële organisaties of erkende socio-culturele verenigingen, en waarbij de organisatoren een belangrijke inspanning doen om het afval correct te laten sorteren of te voorkomen. Afvaleilandjes worden enkel ontleend op het grondgebied van een ILvA-gemeente. Herzele is een ILvA-gemeente.

Zo'n eiland bestaat uit 4 afvalcontainers van 240 liter: 2 voor pmd en 2 voor restafval in een metalen frame met sorteerinfo. Het wordt geleverd en (gevuld) opgehaald door ILvA. Een vertegenwoordiger van de organisator moet aanwezig zijn bij de levering en ophaling.

Procedure

Afvaleilandjes kunnen aangevraagd worden via afvaleilandjes@ilva.be.

Bedrag

Per ontlening van afvaleilandjes (ongeacht het aantal, maar met een maximum van 20) wordt een waarborg van 100 euro gevraagd.

De verwerking van de restfractie kost 12 euro per ontleend afvaleilandje, ongeacht de vullingsgraad.

De verwerking van PMD is gratis, op voorwaarde dat het PMD zuiver is en niet vermengd is met restfractie of andere afvalsoorten. In geval van verontreiniging wordt het tarief voor restfractie gehanteerd.

Deze kosten worden van de waarborg afgehouden.

Bij diefstal van onderdelen of beschadiging aan de constructie, containers, infopanelen, sloten… zal ILvA eveneens de kosten aanrekenen. De kosten kunnen oplopen tot 600 euro per afvaleilandje.