Afstand van het recht op een gratis GFT-container in ruil voor een gratis compostvat

Zelf composteren in je tuin is veel ecologischer én goedkoper van je afval in een GFT-container deponneren, die vervolgens opgehaald moet worden met een vrachtwagen. Met een compostvat of -bak in de tuin kan je zelf aan de slag gaan. Veel werk is het niet en je houdt er vruchtbare compost aan over, een bodemverbeteraar, die je zelf weer in je tuin kan gebruiken.

Daarom kan je bij intercommunale ILvA (verantwoordelijk voor de afvalophaling op het grondgebied van Herzele) afstand doen van het recht op een gratis GFT-container. In ruil krijg je een gratis compostvat.

Procedure

Onderaan deze pagina vind je aan het aanvraagformulier. Hou één exemplaar zelf bij en stuur één ondertekend exemplaar naar:

ILvA
Industrielaan 18
9320 Erembodegem.

Wanneer ILvA jouw ondertekende verklaring heeft ontvangen, nemen zij contact met je op voor het ophalen van de leeggemaakte en uitgewassen GFT-container. Wanneer je een compostvat hebt gevraagd, krijg je bij de ophaling ook een document in de brievenbus dat je bij het gemeentebestuur kan afgeven in ruil voor het compostvat.

Bedrag

De eerste omruiling is gratis.

Elke volgende ruilbeurt kost 125 euro, behalve als de vraag voor het opnieuw omruilen 10 jaar na deze eerste omruiling gebeurt of als de gezinssituatie zo is gewijzigd dat de huidige situatie niet meer voldoet aan de noden van het gezin.