Pierre Velghe – Brand New Day

De Fransman Pierre Velghe stelt zijn CD 'Brand New Day' voor. Pierre Velghe, gitarist, zanger en auteur-componist is geboren in Noord-Frankrijk. Familieleden aan vaderszijde bespelen allerlei instrumenten louter op het gehoor. Het is dankzij deze inspirerende omgeving dat Pierre zich al heel vroeg toelegt op diverse instrumenten.

Maar het is op het podium dat Pierre zijn ervaring als muzikant opdoet, als solist of met zijn eigen formaties (Voodoo Wild/Revox). Hij musiceert ook aan de zijde van prestigieuze namen van de internationale rockscene, het Franse chanson of Reggae, zoals Brendan Croker (Notting Hillbillies ), Paulus (Les Négresses Vertes), Takana Zion, voor wie hij de gitaarpartijen inspeelt op het album “Good Life” en dat verkozen werd tot tweede beste Reggae-album wereldwijd in 2016. Hij speelde het voorprogramma voor tal van groepen, zoals Joe Bonamassa, Trust, Gojira, UFÖ, Les Négresses Vertes en vele andere.

In 2018 verschijnt 'Brand New Day', het eerste album van deze flamboyante muzikant. Rohan Kirk Gordon, alias Makalox (Pierpoljak), gitarist en Jamaicaans producent, kwalificeert dit album als “Diamant”.

Een concert van Pierre Velghe bekoort liefhebbers van rock, blues en stoner.

Pierre Velghe (zang en leadgitaar), Sébastien Dewaele (drums) en Roberto Amato (bas).

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

E-mail
uilekot@skynet.be
tel.
053 62 64 36

Organisatie

vzw 't Uilekot

Filter op categorie