Peuter- en kleuteryoga Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

In deze drukke wereld worden kinderen vaak overspoeld door prikkels en invloeden: tv, school, sociale media, voeding,...
De verwachtingen en prestatiedruk zijn vaak heel hoog, op elk vlak.
Hierdoor krijgen veel kinderen meer dan ooit te kampen met stress, slaapproblemen, concentratieproblemen, faalangst,... kortom heel wat uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten.

Yoga tracht hierin een ankerpunt te bieden: een moment van rust waarop kinderen op een speelse manier terug in contact komt te staan met zichzelf. En dit volledig op hun eigen tempo.
Hierdoor groeien zij in hun zelfvertrouwen, leren ze emoties kanaliseren, wordt hun lichaam soepel, verbetert hun motoriek en concentratie. Bijgevolg vermindert ook de prestatiedruk en stress.
Het kind leert dat het gewoon altijd en overal zichzelf mag zijn.

De lestechnieken die zullen worden toegepast zijn gebaseerd op de methodes van El Sole en Helen Purperhart. We maken o.a. gebruik van verbeeldingskracht, yoga-houdingen op speelse wijze volgens de dierenwereld, massage, ademhalingstechnieken, klank en spel, natuurgeluiden en relaxerende muziek, knutselen,...

De lesgeefster in kwestie volgde reeds verschillende yogaopleidingen, waaronder de basisopleiding voor kinderen en de tieneryogaopleiding bij 'El Sole', en zal in september het '200 hours Yoga Alliance USA Certificate' behalen in India, waarmee men overal ter wereld yoga mag geven.
Daarnaast behaalde ze ook een Bachelor in de Orthopedagogie, een Bachelor-na-Bachelor in het Sociaal-Cultureel Werk.
Ze ging ook gedurende 10 jaar als animator met kinderen en jongeren op pad in binnen- en buitenland met Kazou en Speelpleinwerking Pinokio, waardoor ze voeling kreeg met hun leefwereld.

Waar en wanneer?
Elke woensdag van 15u30 tot 16u30 in De Steenoven

Inschrijven kan op elk moment.

Meenemen?
Dekentje (of handdoek), comfortabele kledij, knuffelbeestje of -doekje

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; beurtenkaart voor 10 sessies: 70,00 €

Waar

Sportpark De Steenoven

Organisatie

Karen Govaert

Filter op categorie