Wandeling rond kasteeldomein Du Parc en Ressegembos

Op deze wandeling verkennen we de mooie streek rond het Kasteeldomein Du Parc en Ressegembos, een brok mooie natuur op de grens van de Vlaamse Ardennen met de Denderstreek. Een parel van een natuurwandeling over smalle veld- en boswegels die iedereen zal weten te bekoren!

Praktische info:
> Afstand : 8,5 km
> Reliëf: glooiend, 90% onverhard
> Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
> Begeleider: Ides Hanssens, wandel-initiator

Vertrekkend aan de Kasteeldreef te Herzele gaan we langs de zuidkant van het kasteelpark 'Du Parc'richting Ressegem/Aaigem en kruisen vrij onmiddellijk de 17e eeuwse houten 'windmolen te Rullegem'. Halfweg klimt het even tot Ressegembos waar we kunnen genieten van een panorama over de Denderstreek/Vlaamse Ardennen. We keren terug langs de noordkant van het kasteeldomein 'Du Parc' en eindigen de 8,5 km lange wandeling – voor 90% onverhard- met een drankje en een babbel op het marktplein in Herzele.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische zieken en mensen die even niet meer zo goed in hun vel zitten (burn out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Vermeld bij je inschrijving in het vak opmerkingen aan welke afstand je wil deelnemen.

Noot deelnameprijs: hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en contacteer ons op bijgevoegde contactgegevens.

Bereikbaarheid startplaats:
Op 600 meter van het vertrekpunt bevindt zich de bushalte 'Herzele Eikenboslaan', deze wordt bediend door:
> Bus 93: Zottegem – Ressegem – Erpe Vijfhuizen – Aalst
> Belbus 390: Herzele – Sint-Lievens-Houtem
Bekijk de dienstregeling van De Lijn voor meer gedetailleerde dienstregelingen.

Carpoolen
Geen of moeilijke verbinding met het openbaar vervoer? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van het vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg' , waar vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

E-mail
ides@effenweg.be
E-mail
info@effenweg.be
tel.
0475 71 24 83

Organisatie

Effen Weg vzw

Filter op categorie