Vroegochtendwandeling met ontbijt in Hillegem

Vogelzang, gekwetter, geurende koffie, verse broodjes …

Je moet al goed gek zijn om 's morgens vroeg je warme nest te verlaten.? Toch loont het de moeite. Vogels zijn 's morgens op hun best en laten ons dan meegenieten van hun uitbundig zangconcert. Daarom trekken we zo vroeg al naar de 'Oudeheersakkers' en de vallei van de Cotthembeek in Hillegem.

Op de grens tussen Hillegem en Sint Lievens Houtem vinden we de 'Oudeheersakkers' en het gehucht Cotthem. We wandelen ongeveer 5km via holle wegen, over hooi- en akkerland, langs bosranden en kleine landschapselementen. Dit veelzijdig en gevarieerd landschap  geeft ons de mogelijkheid om op zoek te gaan naar zowel zangvogels als akkervogels. Soorten als zwartkop, tjiftjaf en grasmus zullen zich zeker laten horen. Op de akkers en weides vinden we met een beetje geluk de veldleeuwerik, kievit, gele kwikstaart en patrijs.

 

Na de wandeling is er een heerlijk ontbijt.

Inschrijven voor het ontbijt is verplicht en kost 12 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar 9 euro. Max. 30 deelnemers. Inschrijving (voor 1 mei) is verplicht en is pas geldig na overschrijving op rekeningnummer BE79 4465 6427 7133 van Natuurpunt Herzele. Klik op de knop onderaan om in te schrijven.

Gidsen zijn Frederik Dierickx en Ward De Groote. Iedereen welkom. 

 

Schrijf je in

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Parochiezaal Hillegem

Organisatie

Natuurpunt Herzele